Ministrul Educației: până în septembrie 2018 va fi modificată Legea educației

0
senat-invatamant-teologic-legea

Legea educației va intra începând din luna septembrie într-un proces de modificare, urmând ca în septembrie 2018 să fie înaintată Legislativului, a declarat Ministrul Educației, Liviu Pop, în cadrul Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR) de la Cluj, scrie Agerpres.

Nu vreau să discut de Legea educației naționale pentru că sunt în Cluj, respect acest oraș și premier, atunci când s-a angajat legea răspunderii pe Legea educației naționale, era actualul primar al Clujului. Dar vă asigur că, începând cu 1 septembrie, veți fi parte a procesului de modificare a Legii educației naționale, exact cum am spus în programul de guvernare. Avem deschisă fișa de proiect, în așa fel încât în septembrie anul viitor, după ce facem o analiză temeinică a ceea ce s-a întâmplat și în cei șase ani de zile de implementare și ce am avut înainte, cu experți din universități, Academie, organizațiile studențești, federațiile sindicale, vom finaliza proiectul de lege în septembrie anul viitor, când îl vom lansa către Parlament, un document care va atinge o bună parte dintre punctele pe care dumneavoastră le-ați menționat”, a declarat ministrul.

 

Citește și: Educație la vârf și… de vârf: WISE – World Innovation Summit in Education

 

În context, Liviu Pop a amintit și de faptul că, în România, miniștrii de profil au avut cele mai scurte mandate, mai menționează sursa citată. „E o funcție cu mandatul cel mai scurt la nivelul UE. În ultimii 27 de ani, în medie, un ministru al Educației a stat 6 luni, suntem pe primul loc din punct de vedere al mandatului. Este important ca în acest interval scurt să luăm măsurile pas cu pas”, a spus Liviu Pop.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here