Peste 1.500 de posturi vacante de directori și directori adjuncți în preuniversitar

0
nota-mencs-directori-interminari

Potrivit declarațiilor Ministrului Educației, 1.536 de posturi de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar au rămas vacante în urma celei de-a doua etape a concursului de ocupare, în timp ce 1.972 de posturi au fost ocupate.

Am avut în perioada aceasta concursul pentru directori. În sistemul de învățământ preuniversitar sunt 9.504 posturi de directori și directori adjuncți. Avem 7.254 de unității școlare cu personalitate juridică în România. În urma concursului din luna iulie care s-a organizat pe 3.508 posturi s-au ocupat doar 1.972 posturi. Asta înseamnă că astăzi avem libere 1.536 de posturi, din care 956 sunt în mediul rural“, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

Când va fi organizată următoarea sesiune de ocupare a acestor funcții

Anterior, printr-o notă a Ministerului Educației Naționale, s-a decis ca personalul didactic înscris în Registrul național al experților în management educațional  interesat de ocuparea acestor funcții să depună până la data de 17 august la inspectoratele școlare opțiunea în scris cu precizarea unității și a funcției de care sunt interesate.

După înscriere, pe 21 și 22 august cadrele didactice vor susține un interviu de maximum 20 de minute în fața unei comisii constituite din trei membri ai consiliului de administrație al inspectoratului școlar. În cadrul acestuia vor prezenta planul operațional pentru anul școlar 2017 – 2018 al unității de învățământ pentru care și-au exprimat opțiunea.

Citește și: Educație la vârf și… de vârf: WISE – World Innovation Summit in Education

Totodată, le vor fi testate, prin trei întrebări, cunoștințele privind legislația școlară raportat strict la specificul și la nivelul unității de învățământ pentru care au optat.

Punctajul maxim care poate fi obținut este de 30 iar pentru promovare sunt necesare 21 de puncte. Programarea interviurilor va fi afișată pe 18 august la avizierele și pe site-urile inspectoratelor școlare.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here