Universitatea Politehnica București, pe primul loc la nivel național în Scimago Institutions Rankings 2017

0
upb-polifest-Rectorat_Universitatea-Politehnica-Bucuresti-Inginerie-Medicala-Admitere-decan-sociomago-automatică

Scimago Institutions Rankings a publicat Clasamentul 2017. Acesta cuprinde instituţii care au activităţi direct legate de cercetare şi foloseşte pentru ierarhizare un indicator compozit care combină un set de variabile definitorii pentru trei domenii principale: cercetare, inovare şi impactul în societate. Douăzeci și cinci de astfel din instituții din România se regăsesc în acest clasament, dintre care 21 de universități. 

Astfel, pe primul loc la nivel național în acest clasament se situează Universitatea Politehnica din București, ocupând la nivel internațional locul 545. Aceasta urmată de Academia Română și de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, care nivel internațional sunt pe locurile 560, respectiv 583.

Printre universitățile românești care se mai află SIR 2017 se mai numără în ordinea poziției ocupate: Universitatea Tehnică din Cluj,  Universitatea din București, Universitate Politehnica Timișoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”  Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicină din Craiova, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Oviudius” din Constanța, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

 

Citește și: Educație la vârf și… de vârf: WISE – World Innovation Summit in Education

 

Institutele de cercetare românești regăsite în acest top sunt: Institutul de Fizică Atomică și Institutul pentru Ştiinţe Spaţiale din Măgurele și Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltarepentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare din Cluj-Napoca.

Platforma Scimago Institutions Rankings este gestionată de Scimago Lab, în colaborare cu Scopus.

Conform Metodologiei SIR, în clasament sunt incluse instituţiile care, în ultimul an al perioadei de analiză (2011-2015, pentru clasamentul 2017), figurează în Baza de date Scopus cu cel putin 100 de lucrări ştiinţifice.

În Clasamentul 2017 figurează un număr total de 5250 de instituţii din întreaga lume, cu activitate de cercetare.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here