Educație la vârf și… de vârf: WISE – World Innovation Summit in Education

0
Wise_006

Mijlocul lunii noiembrie 2017 se anunța foarte interesant în ceea ce privește abordarea educației din perspectiva antreprenoriatului social. Este vorba despre Summit-ul International pentru inovare în educație (WISE – World Innovation Summit in Education) – organizat la Doha (Qatar) și devenit deja o tradiție în cadrul activităților dedicate educației la nivel mondial.

Anul acesta, Summit-ul se va desfășura sub conducerea d-nei  Sarah Borgman care, în calitate de vorbitor și director al Skoll Community and Covening, USA, va purta discuții despre inovația în educație, cu referire la conducerea antreprenoriala socială. Astfel, mesajul d-nei Borgman către participanții de pretutindeni este unul scurt și cuprinzător: „Soluțiile antreprenoriale și inovarea continuă reprezintă cerințe de maximă importanță pentru orice tip de progres uman susținut”. Iar când progresul este miza pregătirii în domeniul enunțat, interesul tuturor celor interesați sporește.

Summit-ul „WISE”, organizat în perioada 14-16 noiembrie 2017, are ca tema generală: „Împreună pentru a exista, împreună pentru a crea: știința de a trăi și a munci împreună”.

Demarat în anul 2009, Summit-ul a devenit repede o tradiție în abordarea educației la nivel mondial.

Aceasta bienală internațională a WISE ce revine la Doha an de an și cu un succes din ce în ce mai mare este menită să aducă de fiecare dată un suflu nou în educație datorită unei experiențe de învățare noi și intensive, pe parcursul a trei zile de dezbateri. Toți cei interesați, personalități din vechea gardă, dar și nume noi, dedicate acestei științe, sunt atrași an de an de multiplele oportunități în schimbul extrem de motivant de idei și păreri. Iată câteva din provocările din cadrul lucrărilor:

 • posibilitatea accesării de cunoștințe de ultimă generație despre cele mai recente inovații, cercetări, reforme și tendințe în domeniu;
 • împărtășirea celor mai bune practici și descifrări ale unor tehnici de pionierat alături de formatori de opinie internaționali;
 • organizarea propriilor sesiuni cu parteneri și finanțatori strategici;
 • stabilirea de legături cu lideri și profesioniști la scara globală din Qatar și MENA.

 

Citește și: A educa înseamnă a contribui la devenirea celor din jur

 

Înscrierea participanților va avea ca termen limită data de 31 august 2017 pentru regimul „early bird”, supus unor reduceri substanțiale ale taxei de participare. Astfel, în funcție de statutul participanților – individual, în grup de 2 sau 3 membri – coroborat cu înscrierea anterioară datei de 31 august sau ulterior acestei date, taxa de participare individuală sau de grup – unde există anumite beneficii în sensul reducerii costurilor proporțional cu numărul de participanți, variază în funcție de calitatea solicitantului – adică pentru variantele:  A – delegat corporatist >1. Individual – a. 1.000$ (early bird),b. 2.000$ (pret standard); 2. Grup de 2 membri  – a. 1.500$ (early bird), b. 3.000$ (pret standard); 3. Grup de 3 membri – a. de la 1.700$ (early bird) la  3.000$(pret standard); B .delegat non-profit >1. Individual – a. 750$(early bird); b. 1.500$ (pret standard);  2. Grup de 2 membri – a. 1.100$ (early bird); b. 2200$ (pret standard);  3. Grup de 3 membri – a. 1.300$ (early bird) si b. 2.600$ (pret standard).

 Pachetul aferent oricărei înscrieri la WISE SUMMIT include:

 • accesul la toate ședințele și atelierele summit-ului – 15 – 16 noiembrie;
 • acces la compartimentul de „Who’s Who?” al summit-ului și la platforma WISE networking;
 • prânzul oferit la Qatar National Convention Center (QNCC), 15 și 16 noiembrie;
 • accesul la evenimentele din rețeaua summit-ului din Doha, 14 – 16 noiembrie;
 • pachetul de întâmpinare (Welcome Pack);
 • rapoarte de cercetare ale WISE oferite în cadrul summit-ului;
 • reduceri pentru biletele de avion contractate cu Qatar Airways;
 • tarife hoteliere speciale;
 • visa de intrare unica.

Pentru mai multe detalii, cei interesați pot accesa: apply2017@wise.org.qa

Testimoniale WISE SUMMIT

Așa cum deja am menționat mai sus, Summit-ul pe probleme de educație de la Doha și-a câștigat deja un renume datorită participanților, a lucrărilor expuse, a dezbaterilor, dar mai ales al impactului lucrărilor asupra abordării variate a educației. În sprijinul celor menționate, iată câteva mărturii din partea unor participanți în cadrul edițiilor anterioare ale summit-ului, dar și din evaluări ale presei. Ele vin să aducă un plus de credibilitate și prețuire a activității desfășurate cu ocazia participării la lucrări.

 • Profesor univ. Sara de Freitas, vice-cancelar, Universitatea Murdoch: „În fiecare an de-abia aștept să particip la conferință și să mă alătur comunității care mi-a oferit atât de multe experiențe de redefinire a vieții’’.
 • Rabea Ataya, fondator si CEO, Bayt.com: „WISE este întotdeauna o minunată ocazie de a întâlni minți strălucite din educație, pentru schimb de idei, învățare și progres personal”.
 • Tove Wang, președinte al „Save the Children’s Global Initiative on Education”,CEO, Save the Children, Norway (rom.Initiativa globală asupra educației copiilor din cadrul organizației „Salvați copiii”): „Ni s-a oferit acces la importante arene politice unde se discută educația în interiorul unor conflicte, ceea ce ulterior ne dă posibilitatea de a schimba atitudini și politici în beneficiul pe termen lung al copiilor.”
 • Caixin.com.: „WISE este o platformă internațională menită să stimuleze creativitatea în gândire, dezbatere și acțiune, având ca scop clădirea viitorului educației.”
 • The Washington Post: „În fiecare an, începând cu 2009, WISE a atras la Doha educatori, responsabili din educație, analiști și activiști, într-un efort de a incuraja gândirea referitoare la modalitățile de îmbunătățire a educației și micșorare a decalajelor de șanse în întreaga lume.Printre țelurile WISE menționăm semnalul de alarmă  referitor la unele probleme prioritare”.
 • Bloomberg Business Week (Middle East): „Odată cu figurile guvernamentale marcante din business-ul activității de conducere și educație, reunite la Doha pentru al 7-lea Summit anual WISE, subiectul dezvoltării unui sistem educațional centrat pe scopuri este prioritar pe agenda de lucru”.
 • Asharq Al-Awsat: „Prima doamnă a vorbit timp de 25 de minute în cadrul QNCC, adresându-se mulțimii ce a inclus politicieni, lideri în educație și demnitari din întreaga lume: un număr total de 2.000 de membri ai comunității WISE care reprezintă o varietate de sectoare din peste 150 de țări’’.

Dată fiind tema extrem de generoasă a lucrărilor anunțată pentru luna noiembrie 2017, ne adresăm Ministerului Român al Educației, forurilor din administrație și factorilor responsabili pentru propășirea învațământului și educației romanești, în pas cu tendințele actuale la nivel mondial, să popularizeze lucrările acestui summit, să delege și să faciliteze participarea la lucrări a unor persoane competente din educație, cu scopul îmbunătățirii educației și desenării liniilor directoare de urmat pentru alinierea la politicile internaționale în domeniu.

Autor: Suavina Hazu, fost profesor de limbi străine

Sursă foto: www.saltash.net

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here