Platforma civică Împreună cere eliminarea elementelor „de propagandă ale ideologiei de gen” din manualele școlare

1

Aproximativ 300.000 de oameni au cerut Ministerului Educației Naționale și Institutului de Științe ale Educației să elimine „de urgență” elementele „de propagandă ale ideologiei de gen” din manualele școlare, având în vedere că egalitatea de gen „nu se referă la egalitatea femeii cu bărbatul, ci la activismul LGBT”.

Platforma civică Împreună, compusă din 506 ONG-uri și 130.000 membri susținători persoane fizice, încheie campania națională ”Apărăm copiii României și identitatea lor”, prin care 300.000 de cetățeni români refuză în mod expres orice ingerință a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în procesul educațional din țara noastră.

Citește și Studiu: Aproape jumătate dintre profesorii României sunt de acord cu un regim dictatorial

”Prin această campanie, cei 300.000 cetățeni români somează Ministerul Educației Naționale, precum și Institutul de Științe ale Educației, să ia act de refuzul lor expres în ceea ce privește orice ingerință a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în procesul educațional din România”, a afirmat președintele platformei, Mihai Gheorghiu, într-o conferință de presă.

Potrivit reprezentanților Platformei civice Împreună, în școlile din România există materiale didactice care „îi învață pe copii ori pe profesori că o persoană este genul în care se identifică și nu genul în care s-a născut”, că identitatea de gen și orientarea sexuală „sunt două lucruri distincte”, că ”o fetiță poate avea nume de băiat și poate deveni tată”.

Prin „intruziunea ideologiei de gen” în educația copiilor sunt „încălcate grav” dispozițiile legale și constituționale

Platforma civică Împreună afirmă că a somat Ministerul Educației Naționale să transmită atenționări către toate inspectoratele școlare județene, ca profesorii să nu se implice „în activismul unor ONG-uri care au drept scop reeducarea minții și sufletului copiilor români, prin activități ce implică în orice fel ideologia de gen, întrucât aceasta este intim legată de fiecare persoană în parte, intrând în sfera de dezvoltare fizică și psihologică a fiecărui copil în parte”, nu a sistemului de învățământ, „prin reeducare colectivă”.

Reprezentanții Platformei civice susțin că dispozițiile legale prevăd că ”nimeni altcineva decât părinții nu pot îndeplini nevoile copilului lor”. Totodată, aceștia spun că prin „intruziunea ideologiei de gen” în educația copiilor sunt „încălcate grav” dispozițiile legale și constituționale.

Scopul școlii este obținerea de rezultate cât mai bune de către elevi și nu „reeducarea lor în sensul că pot fi orice gen”

„Mai mult, potrivit articolului 26 alineatul 1 din Constituție, autoritățile publice sunt obligate să respecte și să ocrotească viața intimă, familială și privată. Cum viața intimă este unul dintre factorii determinanți ai conștiinței individului prin valențele psihice pe care inevitabil le antrenează și cum procesul de educație și formare a copilului operează în planul conștiinței acestuia rezultă că orice ingerință în procesul educațional care aduce atingere convingerilor părinților sau însușirilor și nevoilor proprii fiecărui copil aduce atingere și acestui drept fundamental”, menționează reprezentanții Platformei Împreună.

Potrivit sursei citate, scopul școlii este obținerea de rezultate cât mai bune de către elevi și nu „reeducarea lor în sensul că pot fi orice gen”, indiferent de datul biologic în care s-au născut.

un comentariu

  1. […] Aproximativ 300.000 de oameni au cerut Ministerului Educației Naționale și Institutului de Științe ale Educației să elimine “de urgență” elementele “de propagandă ale ideologiei de gen” din manualele școlare, având în vedere că egalitatea de gen “nu se referă la egalitatea femeii cu bărbatul, ci… Cititi mai multe aici: Platforma civică Împreună cere eliminarea elementelor “de propagandă ale ideologiei de gen” … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here