Una din cinci persoane cu Covid-19 este diagnosticată cu o tulburare psihică

0
învățarea-eficientă-matematică-studiu

Aproximativ una din cinci persoane cu Covid-19 este diagnosticată cu o tulburare psihică, cum ar fi anxietatea, depresia sau insomnia.

Analiza, efectuată de cercetătorii de la Universitatea din Oxford, a dezvăluit, de asemenea, că persoanele cu un diagnostic preexistent au fost cu 65% mai susceptibile de a fi diagnosticate cu Covid-19.

„Această constatare a fost neașteptată și are nevoie de investigații. Între timp, a avea o tulburare psihică ar trebui adăugat la lista factorilor de risc pentru Covid-19″, a declarat un cercetător.

Calculele au fost făcute pe baza a aproximativ 70 de milioane de dosare medicale din SUA, incluzând mai mult de 62.000 de cazuri de Covid-19 care nu au necesitat o internare în spital.

Cercetătorii au comparat datele cu alte șase afecțiuni în aceeași perioadă, precum gripa și afecțiuni ale pielii.

Vezi și Vaccin tip Polidin și unul gripal, dezvoltate la Institutul Cantacuzino

În cele trei luni după diagnosticul Covid-19, 5,8% dintre pacienți au fost diagnosticați cu o tulburare psihică.

Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea din Oxford, a declarat că sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili dacă un diagnostic al unei tulburări psihice ar putea fi direct legat de infectarea cu coronavirus.

Cercetările sugerează că persoanele din medii mai sărace sunt mai susceptibile în a suferi probleme de sănătate mintală. Sărăcia crește, de asemenea, expunerea la coronavirus, din cauza unor factori precum locuințe aglomerate și condiții de muncă nesigure.

O constatare deosebit de îngrijorătoare a fost dublarea diagnosticului de demență – care este de obicei ireversibil – la trei luni de la testarea pentru Covid-19, comparativ cu celelalte condiții de sănătate.

Sunt în curs studii de cercetare a impactului virusului asupra creierului și asupra sistemului nervos central. În iulie, neurologii au publicat detalii despre mai mult de 40 de pacienți din Marea Britanie Covid-19, ale căror complicații au variat de la inflamația creierului și delirul, până la afectarea nervilor și accident vascular cerebral.

Vezi și Brave Ground, culoarea anului 2021

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here