Ordinul Național de Merit al Franței, conferit decanului Facultății de Medicină din Cluj

0

Decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a primit, marţi, de la ambasadorul Michele Ramis, Ordinul Naţional de Merit al Franţei în grad de Cavaler.

Anca Buzoianu este, astfel, potrivit reprezentanţilor UMF, singura femeie din Cluj care a primit această înaltă distincţie, Ordinul fiindu-i înmânat în cadrul unei ceremonii care a avut loc la universitate.

„Distincţia mă onorează profund, dar onorează şi Facultatea de Medicină. În urmă cu 10 ani eram prima femeie decan din istoria Facultăţii de Medicină şi am preluat de la predecesorii mei datoria asumată de a continua să dezvolt legăturile tradiţionale şi filonul francofon din facultate. Unul dintre principalele mele proiecte didactice şi administrative pe parcursul celor de trei mandate de decan a fost cel care a vizat dezvoltarea secţiei francofone a Facultăţii de Medicină şi creşterea internaţionalizării acestei facultăţi„, a spus Anca Buzoianu, în cadrul evenimentului.

În prezent, la cele trei facultăţi ale UMF Cluj-Napoca studiază 1.000 de studenţi francofoni, dintre care 919 sunt studenţi francezi şi reprezintă cea mai mare comunitate de studenţi francezi din afara Franţei.

La rândul său, ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, apreciază că activitatea profesională a decanului este una deosebită.

Anca Buzoianu este o femeie cu o activitate academică şi profesională magnifică, care a deschis UMF spre internaţionalizare, devenind un pol universitar recunoscut în Europa”, a spus diplomatul francez.

Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze este un ordin universal de stat care este acordat de către preşedintele Franţei. Ordinul a fost înfiinţat în anul 1963 ca urmare a unei reforme a sistemului de decoraţii susţinută de preşedintele Charles de Gaulle, care a avut ca scop recompensarea persoanelor care au adus servicii deosebite – militare sau civile.

Sursa Agerpres

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here