Opere fundamentale originale ale Culturii Naționale, prelegere susținută în cadrul Universității Populare ”Nicolae IORGA” de la Vălenii de Munte

0

Semnalăm cu plăcere și în acest an prezența la sesiunea de vară a Universității Populare ”Nicolae IORGA” de la Vălenii de Munte, a Avocatului Doctor în științe juridice Cercetător științific Iosif FRIEDMANN – NICOLESCU, care la 18 August 2016 în cadrul prelegerii publice intitulate, ”Opere fundamentale originale ale Culturii Naționale” a repus în circuitul științific lucrări elaborate de savantul Nicolae Iorga.

Citiți și: Prin educație patriotismul trebuie insuflat tinerilor

Lucrări elaborate de Nicolae Iorga

 

a) ACȚIUNEA MILITARĂ a ROMÂNIEI – în BULGARIA cu OSTAȘII NOȘTRI. (Tipografia Societății ”Neamul ROMÂNESC”, 1913, Vălenii de Munte)

b) ”N. IORGA După întoarcerea la regimul de partid – ISPRAVA”. (Tiparul ”Datina Românească” Vălenii de Munte, 1932)

c) ”N. IORGA – Omul de muncă, Oratorul, Patriotul”, autor I. N. LUNGULESCU, Prim Procuror al Tribunalului Vâlcea, evocarea savantului la împlinirea vărstei de 60 de ani. (Din publicațiile LIGII CULTURALE – Secția R. Vâlcii, 1931, Institutul Grafic ”Gutemberg”, R. Vâlcea)

d) ”Dări de samă și notițe publicate de N. Iorga cu concursul mai multor specialiști”. (Revista Istorică, Iulie – Septembrie 1928, Tipografia ”Datina Românească”, Vălenii de Munte)

Scris de Codruț Cojocaru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here