O școală construită de la zero în Ploiești, pentru copiii cu nevoi speciale, stă închisă de aproape doi ani

1

În timp ce elevii cu nevoi speciale din Ploiești și localitățile limitrofe învață într-o clădire de la periferia orașului, o clădire nouă, special construită pentru ei, stă nefolosită de aproape doi ani!

 

Motivul invocat de actuala conducere a Consiliului Județean Prahova: clădirea nu este nici acum racordată la utilități! Observatorul Prahovean solicită public autorităților implicate să urgenteze finalizarea branșamentelor astfel încât școala să devină funcțională cât mai rapid!

Elevii cu nevoi speciale învață la periferia Ploieștiului

La Școala Specială nr. 1 Ploiești învață elevii din oraș și alte localități care nu pot fi integrați, din motive se sănătate, în sistemul educațional clasic. Vorbim de copii diagnosticați cu afecțiuni grave, precum sindromul Down sau schizofrenie, dar și cu probleme locomotorii. Aceștia nu pot beneficia de condiții moderne, oferite de o clădire construită pe Șoseaua Vestului și finalizată încă din vara anului 2020 din cauza – ați ghicit birocrației dar și nepăsării de care dau dovadă autoritățile implicate în acest proiect.

Lucrările la noua școală au început acum cinci ani

În luna septembrie a anului 2017, Consiliul Județean Prahova a încheiat un contract cu firma Scut Construct pentru construirea Școlii Speciale nr 1 din Ploiești pe un teren situat pe Șoseaua Vestului, în imediata apropiere a sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova. Contractul a fost reziliat un an mai târziu, după ce firma respectivă a anunțat că nu poate continua șantierul, executând numai 50% din lucrările de fundație.

Procedura de achiziție a fost reluată, pierzându-se un an până la semnarea unui nou contract, în octombrie 2019, cu asocierea firmelor Fadmi Prod și Montin SA. Lucrările de construcție au fost reluate o lună mai târziu și susținute într-un ritm care a permis finalizarea investiției în proporție de 90% în vara anului 2020. Într-un comunicat de presă al CJ Prahova, se preciza că ”noul imobil va avea săli de educație fizică, de terapie educațională, săli de mese, laboratoare, cabinete medicale specifice, vestiare, grupuri sanitare și lift special”.

Din luna iunie a anului trecut se lucrează la utilități

Odată cu schimbarea conducerii Consiliului Județean Prahova, investiția de 6,2 milioane de lei a fost…abandonată. La solicitarea Observatorului Prahovean, reprezentanții CJ Prahova au transmis că până în luna iunie 2021 a fost montat ascensorul și executate trotuarele, iar de atunci și până în prezent se ”lucrează” la racordarea clădirii la utilități, care nu au fost cuprinse în proiectul inițial.

Astfel, urmează executarea branșamentului la rețeaua de curent electric, fiind obținut avizul tehnic, iar pentru branșamentul la apă și canalizare este nevoie de obținerea autorizației de construire de la Primăria Ploiești.

Își va respecta conducerea Consiliului Județean Prahova promisiunea?

”S-a obținut certificatul de Urbanism și s-au obținut toate avizele, cu excepția celui de la STS, iar după primirea acestuia întreaga documentație va fi depusă la Primăria Ploiești pentru emiterea autorizației de construire și încheierea contractului de execuție cu operatorul Apa Nova Ploiești” au transmis redacției noastre reprezentanții Consiliului Județean Prahova.

Aceștia au promis că în termen de cel mult două luni de la obținerea autorizației de la Primăria Ploiești clădirea să fie dată în folosință astfel încât elevii cu nevoi speciale să învețe aici începând din anul școlar 2022-2023.
sursă:ObservatorulPH

un comentariu

  1. […] În timp ce elevii cu nevoi speciale din Ploiești și localitățile limitrofe învață într-o clădire de la periferia orașului, o clădire nouă, special construită pentru ei, stă nefolosită de aproape doi ani!   Motivul invocat de actuala conducere a Consiliului Județean Prahova: clădirea nu este… Cititi mai multe aici: O școală construită de la zero în Ploiești, pentru copiii cu nevoi speciale, stă închisă de … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here