O educatoare ce ar fi scris cu pixul pe fruntea unui copil de patru ani, cercetată

0

O educatoare din judeţul Gorj este cercetată de o comisie din cadrul unităţii de învăţământ, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a scris cu pixul pe fruntea unui copil în vârstă de patru ani. Reprezentaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că femeia are o vechime în muncă de 17 ani, nu a mai fost implicată în asemenea incidente, iar pentru această faptă riscă diminuarea salariului pe o perioadă determinată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Georgeta Popescu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că incidentul de la grădiniţa din localitatea Bustuchin este cercetat de o comisie din cadrul unităţii de învăţământ.

„La Liceul Bustuchin s-a institut o comisie de cercetare disciplinară care va analiza incidentul şi va dispune o sancţiune corespunzătoare pentru doamna educatoare. Doamna educatoare are o vechime de 17 ani, gradul didactic unu, până acum calificatul foarte bine şi nu a mai avut incidente de acest gen. Spune că regretă incidentul. A fost o manifestare fără rost, care lezează un copil şi îl umileşte. Copilul este în vârstă de patru ani”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

În urma acestor cercetări, educatoarea riscă diminuarea salariului pe o perioadă determinată, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

Unchiul copilului a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu copilul, având şi un mesaj pentru educatoarea respectivă: „Doamna educatoare de la Valea Pojarului a terminat creta de scris pe tablă, cred că a spart şi tabla şi nu mai are pe ce scrie, a ajuns să scrie pe fruntea nepotului meu. Ruşine, doamna educatoare, asa educaţi copiii !”, a transmis bărbatul.

Citește și Proiect de lege: salariile cadrelor didactice ar putea fi asigurate din bugetul de stat

Aceste cazuri nu sunt izolate în sistemul nostru educațional. Astfel de abuzuri au loc des în instituțiile noastre de învătământ: elevi abuzați de profesori, elevi violenți sau care agresează profesori. Printre cazurile revoltătoare ieșite destul de recent (în ultimul an de zile) la iveală în învățământul românesc s-ar număra: în septembrie anul precedent un elev din Gorj a fost lovit cu capul de hidrant de un profesor, chiar în timpul orei de curs sau cazul de la un liceu din localitatea sibiană Copșa Mică,  unde un profesor de religie, care este și preot, era acuzat de părinții unei eleve în urma unei înregistrări făcute publice că facea scene obscene în clasă, în timpul orelor de față cu elevii.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here