Noul buget Erasmus+: mobilitate și oportunități noi pentru tineri

2

Parlamentul European a aprobat programul Erasmus+ pentru perioada 2021-2027, oferind mai multe oportunități pentru persoanele dezavantajate. Deputații europeni intenționează să mărească bugetul programului de trei ori pentru perioada 2021-2027 și să asigure cofinanțarea și interacțiunea cu alte programe europene.

Europarlamentarii optează pentru încurajarea persoanelor cu oportunități limitate de a participa la program, oferindu-le un sprijin special ce ar include: formarea lingvistică, susținerea administrativă sau oportunități de învățare electronică. Programul ar include și centre de excelență profesională – platforme transnaționale care să asigure calitatea formării profesionale, astfel încât participanții să poată dezvolta competențe în anumite domenii.

Pe 13 martie, Parlamentul a decis să sprijine finanțarea tuturor activităților actuale de mobilitate educațională Erasmus+, în cazul în care Marea Britanie ar părăsi UE fără un acord.

Ce este Erasmus+?

Erasmus+ este un program european ce sprijină educarea și formarea tineretului, precum și sportul în Europa. Acesta a luat naștere în 1987 ca program de schimb de studenți, iar din 2014 oferă și oportunități pentru profesori, stagiari și voluntari de toate vârstele.

Peste 9 milioane de persoane au participat la programul Erasmus+ în ultimii 30 de ani și aproape 800.000 de persoane au beneficiat de acest program numai în 2017. Domeniul geografic al programului acoperă în prezent 33 de țări (toate cele 28 de state membre ale UE, precum și Turcia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Norvegia, Islanda și Liechtenstein). Programul este deschis țărilor partenere din întreaga lume.

Citește și Taberele de grup în străinătate, cea mai economică opțiune în materie de tabere internaționale

Potrivit Comisiei Europene, unul din trei cursanți Erasmus+ primește un post în cadrul companiei în care își face practica, iar după cinci ani de la absolvire, rata șomajului tinerilor care au studiat sau au fost instruiți în străinătate este cu 23% mai mică decât cea a colegilor lor ne-mobili.

Cum puteți să aplicați?

Erasmus+ oferă oportunități atât pentru persoane fizice, cât și pentru organizații din întreaga lume. Cu toate acestea, în funcție de partea de program pentru care doriți să faceți o cerere, procedura de pregătire și de aplicare poate fi diferită. Puteți găsi mai multe informații aici.

2 comentarii

  1. […] Parlamentul European a aprobat programul Erasmus+ pentru perioada 2021-2027, oferind mai multe oportunități pentru persoanele dezavantajate. Deputații europeni intenționează să mărească bugetul programului de trei ori pentru perioada 2021-2027 și să asigure cofinanțarea și interacțiunea cu alte programe europene. Europarlamentarii optează pentru încurajarea persoanelor cu… Cititi mai multe aici: Noul buget Erasmus+: mobilitate și oportunități noi pentru tineri […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here