Notă scăzută la purtarea pentru elevii care nu poartă mască

1

Monica Anisie a declarat că este important ca profesorii să le explice copiilor că viața noastră trebuie să nu fie pusă în pericol, prin nerespectarea măsurilor sanitare. Ministrul Educației a spus că elevi care nu poartă mască riscă să primească notă scăzută la purtare pentru comportament ”neadecvat” în cadrul școlii.

Întrebată despre sancțiunile pe care le poate da un profesor dacă un copil nu respectă regulile de protecție sanitară, Monica Anisia a declarat că în primul rând, fiecare profesor trebuie să discute cu fiecare elev în parte. Este important ca noi, profesorii, să le explicăm copiilor că viața noastră trebuie să nu fie pusă în pericol (…) Dacă un copil nu respectă regulile profesorul trebuie să-i explice că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere că există posibilitatea să aibă virusul respectiv. Există în Regulamentul pentru Organizarea și Funcționarea Unităților de învățământ prevederi cu privire la sancțiunile elevilor, de asemenea în Statutul Elevilor este prevăzut. Noi am dat dat ordin de ministru cu un nou regulament de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ. Nu există acum, niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și în primul rând noi trebuie să-i spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare, asta este prima etapă. Știm că având un comportament neadecvat în cadrul școlii riscă să i se scadă nota la purtare, a explicat ministrul Educației Monica Anisie.

Românii s-au întors cu fața spre vaccinuri. Prețul unui vaccin este între 100 și 300 de lei

Ministrul Educației a mai adăugat că, sunt foarte receptivi copiii, mai ales in cadrul școlii copiii respecta regulile. Ce se întâmplă în afara școlii este îngrijorător, pentru că acolo nu se respectă regulile. De aceea, fac un apel la responsabilitate atât din partea copiilor cât și din partea părinților și sa explicam tuturor că este de împortant să ne protejam.

Cu privire la situația școlilor care se află în scenariul galben sau roșu, Ministrul Educației a declarat că: ”fiecare inspectorat școlar județean sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București trebuie să se organizeze și să ia legătura cu fiecare unitate de învățământ. La Ministerul Educației aceștia trebuie să raporteze zilnic situațiile în care o școală trece dintr-un scenariu în altul. La sfârșitul zilei (…), vom vedea care este situația și la ISMB. Au fost luate în calcul și unități școlare conexe, cluburile copiilor, palatele copiilor, cluburile sportive”.

Tătaru vede infectări din cauza începerii școlii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru consideră că înfectările a sunt sute de elevi și profesori cu Covid -19, pot fi puse în totalitate pe seama începutului şcolii, dar nu în totlaitate.

Ministrul mai consideră că acum nu se impune revenirea la starea de urgență.

Cumpără pentru clasa copilului tău un purificator anti-covid

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here