Românii s-au întors cu fața spre vaccinuri. Prețul unui vaccin este între 100 și 300 de lei

Cu sau fără vaccin, specialiștii spun că este extrem de important să avem în sălile de clasă un purificator de aer cu adevărat eficient

3
vaccin

Medicii de familie vor începe să-i vaccineze împotriva gripei pe copiii cu vârste între 6 luni și 3 ani. Ministerul Sănătății a distribuit 70 000 doze de vaccin gripal pentru a-i imuniza pe cei mici.

Părinții au conștientizat nevoia vaccinării, iar farmaciile au liste de aşteptare pentru vaccinul gripal. Românii vor să se imunizeze cât mai repede.

Cu sau fără vaccin, specialiștii spun că este extrem de important să avem în sălile de clasă un purificator de aer cu adevărat eficient. Unul dintre acestea este purificator dovedit anti-coronavirus cu Plasmacluser. Vezi pe casoteca.ro

În Capitală, Direcţia de Sănătate Publică tocmai a primit 8.600 de doze de vaccin gripal tetravalent pentru copiii cu vârste între 6 luni şi 3 ani.

După ce primele doze au ajuns la spitalele COVID şi la centrele sociale, în București încep acum şi livrările către medicii de familie.

In primă tranșă, aceștia vor primi peste 27 de mii de doze.

În Sectorul 1 fiecare va avea câte 10 doze, ce pot fi folosite doar pentru copiii de până la 9 ani şi gravide.

În Sectorul 3, medicul Valeria Herdea a cerut 360 de doze pentru că are pe listă mulţi copii şi adulţi cu risc mare în caz de gripă.

Arafat face apel ca populația vulnerabilă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere

Pentru noul sezon rece, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin gripal pentru grupele la risc, dublu faţă de anul trecut, dar acestea vor ajunge în ţară în mai multe etape.

Primele 330 de mii de doze au fost distribuite direcţiilor de sănătate publică la jumătatea acestei luni.

Celelalte vor ajunge în ţară la jumătatea lui în octombrie şi în noiembrie, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În farmacii, vaccinul nu costă mult, dar cu greu se găseşte. Prețul unui vaccin este între 100 și 300 de lei, în funcție de producător și tipurile de tulpini de virusuri la care este eficient. 

Oamenii s-au trecut pe liste de aşteptare, conștienți de pericolul crescut din acest sezon rece.

Distribuitorii spun că au cerut mai multe doze de vaccin pentru farmacii, dar de-abia în decembrie ar fi o speranţă.

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here