A crescut subvenția pentru căminele studențești cu 10%

Studenţii care încheie, conform legislaţiei în vigoare, contracte de închiriere, beneficiază de subvenție

0

Creşterea subvenţiei pentru cămine-cantine cu 10%, ca măsură de sprijin pentru studenți, în condițiile impuneri măsurilor de distanțare fizică în internatele universităților și în spațiile de servire a mesei a fot decisă azi.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, sumele atribuite fiecărei universităţi în anul universitar 2020-2021 pentru subvenţionarea cheltuielilor pentru cămine-cantine se alocă „proporţional cu numărul de unităţi de subvenţie” (studenţi echivalenţi unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior.

Top 7 cămine private din București. Vezi cât costă o lună de cazare

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, reaminteşte că de această subvenţie beneficiază şi studenţii care încheie, conform legislaţiei în vigoare, contracte de închiriere.

Totodată, ministerul menţionează că executivul a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universităţi, în vederea achiziţiei de dezinfectanţi, echipamente sanitare de protecţie, inclusiv pentru zona de cămine-cantine.

Orice cameră de cămin trebuie să aibă un purificator anti-covid

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here