Afterschool într-un autobuz recondiționat cu ajutor de la Simona Halep

1

Doi învățători dintr-un sat din județul Brașov vor să amenajeze un afterschool într-un autobuz recondiționat. Ei au licitat pentru o mașină scoasă din circulație și în ajutorul lor au sărit Simona Halep și Asociația Zi de Bine.

Proiectul se numește Edubuzz și a fost conceput de doi învățători din comuna Augustin, Natalia Ginghina și Adrian Secal. Ei vor să transforme autobuzul vechi într-un spațiu de învățare modern, unde cei peste 400 de copii, înregistrați pentru anul școlar 2020-2021, să poată veni după ore.

Simona Halep s-a alăturat cauzei Edubuzz donându-și ziua de naștere pentru ca acest proiect să prindă viață.

O altă inițiativă notabilă este școala sau grădinița din containere. Vezi aici: Grădinițe construite cu mai puțin de 10.000 de euro, o soluție pentru copiii din mediul rural

„Dacă ar fi să mă gândesc la un cadou pe care aș vrea să-l primesc de ziua mea, acesta ar fi să le arăt unor învățători dintr-un sat al României, cât de mulți oameni le sunt alături. Aș vrea să-i ajutăm să transforme un autobuz ruginit, salvat de la fiare vechi, într-un afterschool pentru toți copiii din sat. Orice contribuție, oricât de mică, de la cât mai mulți oameni din toate colțurile lumii, le-ar da curaj celor doi tineri și ar face din aniversarea mea o sărbătoare cu adevărat reușită”, a spus Simona Halep.

Fonduri vor fi strânse și de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine, care au decis să se implice în proiectul Edubuzz.

 

„În comuna Augustin sunt foarte mulți copii care locuiesc în condiții dificile, în case sărăcăcioase, răsfirate pe dealuri sau în zone inundabile de pe malul Oltului. Foarte mulți copii ajung, din cauza a 3 ani de repetenție sau a rușinii de a mai veni la școală dacă au rămas repetenți, în imposibilitatea de a mai continua studiile astfel. După Microduș, duba transformată în duș mobil, vom aduce la lumină Edubuzz, un centru de zi colorat, în care copiii să intre curioși și din care să plece la finalul zilei cu un zâmbet larg, dar și cu informații valoroase. Și când însoțitori pe acest drum le sunt profesori ca Natalia și Adrian, e o bucurie să te implici”, au spus Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

After School-ul de astăzi, învățatul la lumina lumânării de ieri

„Edubuzz este un proiect care abia așteptam să prindă aripi. Sunt nerăbdătoare să le putem preda copiilor dintr-un spațiu care să îi inspire. Sunt convinsă că această experiență inedită le va trezi interesul pentru școală, pentru a învăța și pentru a-și face noi prieteni. Ne dorim ca acest autobuz să le seteze noi valori care să îi îndrume pe tot parcursul vieții lor”, a declarat învățătoarea Natalia Ginghina.

Cei doi învățători își doresc nu doar să-i învețe pe copii să scrie și să citească, ci și să implice cât mai mulți oameni în proiect. Prieteni care să le vorbească celor mici, dar poate și părinților lor, despre nutriție și gătit sănătos, despre educație financiară, antreprenorială, prim ajutor, să organizeze seri de filme, campionate de board-games, cursuri de canto, fotografie, actorie sau dans.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here