Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea să știe dacă Şcoala de acasă” funcționează corect

1
examenul-de-admitere-sorin-cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea să știe dacă Şcoala de acasă” funcționează corect. Cîmpeanu solicită inspectoratelor şcolare o informare corectă şi completă din perspectiva educaţiei pentru sănătate/campaniei de vaccinare, informează un comunicat semnat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În perspectiva încheierii semestrului I este solicitată reactualizarea datelor privind dotarea cu echipamente şi conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin HG 370/2020 ”Şcoala de acasă”, HG 756/2020, OUG 144/2020, precum şi prin intervenţii realizate la nivel local; reactualizarea datelor privind accesul cadrelor didactice la tehnologie şi internet, în vederea desfăşurării în cele mai bune condiţii posibile a activităţilor de predare/evaluare; precum şi modul de acoperire cu personal calificat şi procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare în timpul anului şcolar 2020-2021.

Vezi și Visul lui Don Quijote – premieră online neCUVINTE – teatru pentru schimbare socială

De asemenea, unităţile şcolare trebuie să identifice şi să raporteze, până pe 11 ianuarie 2021, numărul elevilor aflaţi în situaţie de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, în vederea stabilirii planului de intervenţie personalizată pentru evitarea abandonului şcolar cauzat de dificultăţile derulării procesului de învăţământ în sistem online.

Conform sursei citate, în vederea informării corecte a personalului din învăţământ cu privire la campania naţională de vaccinare, precum şi în sprijinul încurajării vaccinării, Ministerul Educaţiei va solicita tuturor şcolilor, inspectoratelor şcolare şi universităţilor publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – https://vaccinare-covid.gov.ro/.

un comentariu

  1. […] Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea să știe dacă Şcoala de acasă” funcționează corect. Cîmpeanu solicită inspectoratelor şcolare o informare corectă şi completă din perspectiva educaţiei pentru sănătate/campaniei de vaccinare, informează un comunicat semnat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În perspectiva încheierii semestrului I este solicitată… Cititi mai multe aici: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea să știe dacă Şcoala de acasă” funcționează core… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here