Visul lui Don Quijote – premieră online neCUVINTE – teatru pentru schimbare socială

3

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture vă invită la premiera- manifest Visul lui Don Quijote! Evenimentul va avea loc duminică de la ora 20.00 și poate fi vizionat pe https://www.facebook.com/afostodata.

neCUVINTE – teatru pentru schimbare socială – este un proiect cultural de #incluziune prin care vrem să încurajăm și să susținem talentul copiilor de la Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz „Sfânta Maria” din București. Visul lui Don Quijote a fost inițial gândit ca un spectacol de teatru gestual, dar în contextul pandemiei s-a transformat și într-un #scurtmetraj modern.

„Adolescenții hipoacuzici din trupa de teatru neCUVINTE au repetat toată vara pentru a juca  piesa pe o scenă adevărată. Deși restricțiile ne-au năruit planurile, ele nu ne-au umbrit Visul, așa că te invităm să faci parte din publicul nostru online, la premiera acestui #film”, au declarat organizatorii evenimentului.

*Un proiect realizat în colaborare cu Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti și cofinanțat de AFCN. Mai multe informații găsiți aici –  https://afostodata.net/necuvinte-teatru-pentru-schimbare-sociala/.

Echipa este formată din 

Actori: Alex Minea, Bogdan Vasiliu, Ana Maria Surugiu, Marian Ciurlea și Maya Scarlat.

Regie & Scenariu: Eduard Adam & Cristina Gherasim

Imagine & Montaj: Dan Cadar

Sound Design: Răzvan Sound Design SRL

Concept: Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture – Măriuca Mihăilescu, Andra Cărbunaru și Flavia Dumitrescu

 

***

Despre A fost odată

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture acționează în zona de educație non-formală și cultură. Misiunea noastră este să producem conținut de calitate într-o manieră modernă și digitală, promovând diversitatea și incluziunea pentru toți copiii, cu sau fără deficiență de auz. Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture dezvoltă afostodata.net, un concept unic în România care conține povești, basme, povestiri în formate audio, video, dar și în limba semnelor. Content-ul poate fi accesat ca stream, dar și ca download. În plus, punem la dispoziție conținutul audio și ca Podcast în iTunes și Spotify. De la începutul anului 2020 platforma noastră este recunoscută ca mijloc de învățare de către Ministerul Educației și Cercetării, atât pentru învățământul de masă cât și pentru cel special.

În România sunt înregistrate 23.000 de persoane cu deficiență de auz și cca. 9000 de persoane cu surdocecitate, combinație deficiențe văz și auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre aceștia mai mult de 2000 sunt copii.

Citește și afostodata.net lansează „Povești în jurul lumii” – Zece țări din întreaga lume își găsesc de astăzi locul pe harta poveștilor”

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here