afostodata.net lansează „Povești în jurul lumii” – Zece țări din întreaga lume își găsesc de astăzi locul pe harta poveștilor”

0

Copii, părinți și bunici, plecăm în jurul lumii! Într-o călătorie virtuală fascinantă care se va transforma într-o aventură de neuitat! Ce poate fi mai frumos decât să descoperim împreună locurile în care se țineau balurile de altă dată? Oamenii care au schimbat lumea prin muzica sau talentul lor? Legende, obiceiuri, tradiții și personalități din țări atât de îndepărtate încât ai nevoie de timp de gândire pentru a le găsi pe harta lumii? Și cum ar fi să afli toate aceste lucruri prin cel mai jucăuș și educativ mijloc – povestea?

www.afostodata.net lansează astăzi, prin intermediul platformei online cu același nume, proiectul Povești în jurul lumii, un concept gândit și realizat special pentru contextul internațional în care ne aflăm. Deși ne e greu să călătorim în această vară, cu toții suntem cu gândul la vacanță, așa că acest proiect va duce copiii, părinții și chiar profesorii în zece țări impresionante prin cultură, istorie, geografie: România, Italia, Rusia, China, Mexic, Australia, Germania, India, Egipt și Brazilia. Proiectul face parte din programul Start ONG, implementat de Asociația Act for Tomorrow și lansat de Kaufland România. 

„Suntem la fel de entuziasmate pe cât sunt copiii care descoperă Poveştile în jurul lumii. Măriuca Mihăilescu şi Andra Cărbunaru au creat de câţiva ani punţi de legătură între copii şi poveşti, iar eu vin în echipa acestui proiect cu mare drag şi cu dorinţa de a-i provoca pe cei mici să descopere lumea prin joacă. Dau voce câtorva poveşti pe site-ul afostodata.net şi îi invit pe copii să călătorească împreună cu A fost odată, mai ales că avem multe restricţii de vacanţă în acest an”, a declarat Laura Hora, membru al echipei afostodata.net.

 

Ce înseamnă Povești în jurul lumii?

În primul rând, educație prin joc. Propunem o joacă serioasă, prin intermediul unor quiz-uri, în care ascultătorii / cititorii / privitorii vor învăța expresii și cuvinte precum Bună ziua! sau Mulțumesc! în limbi diferite, evenimente marcante ale fiecărei țări, locuri unice, personalități semnificative, legende și tradiții explicate pe înțelesul copiilor. Copiii vor afla, de exemplu, de ce marea e sărată sau cum au ajuns pe cer Soarele și Luna prin intermediul poveștilor de pe site, apoi vor putea descoperi câte un quiz pe baza căruia vor aprofunda informațiile despre fiecare loc în parte.

Tot acest parcurs digital este realizat într-un mod intuitiv, printr-o hartă interactivă pe site-ul afostodata.net, unde copiii își pot alege în joacă țara preferată. Un singur click le va dezvălui atât povești din folclorul țării respective, cât și o fișă online cu informații despre țara respectivă, jocuri și activități ce pot fi făcute acasă sau la drum.

Conținutul publicat pe site și în social media va fi susținut de sesiuni săptămânale pe Zoom, în care copiii vor vorbi cu echipa noastră despre fiecare țară în parte. Invitația va fi lansată pe paginile de Facebook A fost odata si ale partenerilor și, de asemenea, profesorilor/părinților care își doresc activități antrenante pentru copii în această vară. De asemenea, la final de proiect vom realiza cufere cu povești care vor ajunge la cei mai activi copii.

În al doilea rând, Povești în jurul lumii înseamnă un nou proiect de incluziune pe care afostodata.net îl dezvolată cu și pentru copiii cu deficiență de auz. De peste doi ani platforma răspunde acestei nevoi, ea fiind omologată ca mijloc de învățare de Ministerul Educației și Cercetării (25.894/I/12.03.2020) atât pentru copii cu deficiențe de auz și vedere, cât și pentru învățământul de masă. De aceea, parte din călătoriile noastre vor fi asistate și de un traducător autorizat de limba semnelor.

Unde găsim poveștile și fișele de lucru?

 Timp de zece săptămâni, în fiecare zi de luni, publicul va putea descoperi câte o țară direct pe www.afostodata.net, secțiunea Povești în jurul lumii. Atât poveștile, cât și quiz-urile sunt concepute pentru nivelul de înțelegere al copiilor de 6-10 ani și conțin nu numai informații, ci și idei de activități și jocuri pe care cei mici le pot realiza singuri acasă.

Poveștile pot fi accesate gratuit ca stream și ca download pe telefon, pe tabletă sau PC. În plus, conținutul audio este disponibil și ca Podcast în iTunes și Spotify. Fișele de lucru vor putea fi completate direct pe site, în aproximativ 30 minute, iar copiii vor afla pe loc răspunsurile corecte, astfel încât să se poată evalua în timp real.

Povești în jurul lumii

✈ Dragi călători, bine ați venit la bordul aeronavei A fost odată! Vă invităm să vă îmbarcați și să porniți, alături de noi, într-o călătorie în jurul lumii cum nu s-a mai văzut. 🌏 Aterizăm în zece țări de pe cele șapte continente pentru a descoperi prin povești și quiz-uri cele mai frumoase locuri din lume, tradiții și personalități, jocuri și preparate delicioase. Gata de zbor? 🎡 Începând de săptămâna viitoare vom publica în fiecare zi de Luni câte o hartă culturală a unei țări pe care o puteți vizita online. Începem, desigur, cu România, țara care ne e cel mai dragă. Citiți, ascultați, construiți un craft sau faceți un experiment, jucați-vă cu bucurie și entuziasm. Povești în jurul lumii este un proiect minunat, la care visăm de mult timp, finanțat de Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow. Călătorie plăcută!#StartONG #Implicareafacediferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow #Responsabilitateafacediferenta #PovestiInJurulLumii #povestiLMG #afostodata

Publicată de A fost odata pe Sâmbătă, 1 august 2020

***

Despre A fost odată

Asociația pentru Educatie Digitală Bigger Picture dezvoltă din aprilie 2018 proiectul afostodată.net, o platformă online gratuită unde poveștile sunt reinterpretate într-o variantă apropiată limbajului de astăzi și traduse, pentru prima dată în România, și în limbaj mimico-gestual românesc pentru comunitatea de copii cu deficiență de auz. În România sunt înregistrate 23.000 de persoane cu deficiență de auz și cca. 9000 de persoane cu surdocecitate, combinație deficiențe văz și auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre aceștia mai mult de 2000 sunt copii.

Dintre prietenii care au dat voce poveștilor noastre îi amintim pe Alexandru Tomescu, Andi Moisescu, Monica Davidescu, Andi Vasluianu, Cove, Dani Oțil, Marius Constantinescu, Vlad Petreanu, Alexandra Fasola, Alin State, Felicia Filip, Laura Cosoi, Adelin Petrișor, Diana Cosmin, Ioana Bâldea Constantinescu, Robert Diaconeasa., Valentin Eduard Panduru.

Mai multe detalii despre proiect pe www.afostodata.net/media

Citește și Un liceu important din Marea Britanie oferă burse ce acoperă integral taxa de școlarizare pentru tinerii români. Alte instituții din UK și din Elveția acoperă parțial taxa de școlarizare

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here