Ministrul Educaţiei, Ligia Deca urmărește să declanșeze ”bucuria elevului și a studentului de a merge la școală”

2

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a prezentat, joi, priorităţile mandatului său. Ea a spus că dorește să finalizeze legile educaţiei, la care au fost primite peste nouă mii de amendamente.

”O prioritate a mandatului meu, care știu că este de mare interes, este finalizarea proiectelor legislative România Educată. A existat un proiect de dezbatere publică care s-a încheiat. Am primit peste 9000 de amendamente, pe care le cititm și le acordăm importanța cuvenită. Încercăm să încheiem la termen. Am început discuții cu specialiștii în zonele care mai sunt încă în lucru și care au suscitat interes public: evaluările, măsurile legate de integritate”, a explicat Ligia Deca.

Mediu stimulativ pentru elevi

”Sistemul educațional din România ar trebui să înceapă cu un lucru esențial: bucuria elevului și a studentului de a merge la școală, ne dorim să urmărim interesele elevului motivîndu-i și oferindu-le un mediu stimulativ”, a subliniat ministrul Educației

Ministrul a spus că ia în calcul ca ceea ce acum este curriculum la decizia școlii să devină curriculum la decizia elevilor din oferta școlii.

Citește și USR o cheamă pe Ligia Deca la audieri în Parlament

Cel de-al doilea obiectiv al mandatului ministrului Educației este îndeplinirea țintelor și jaloanelor din PNRR.

2 comentarii

  1. […] Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a prezentat, joi, priorităţile mandatului său. Ea a spus că dorește să finalizeze legile educaţiei, la care au fost primite peste nouă mii de amendamente. ”O prioritate a mandatului meu, care știu că este de mare interes, este finalizarea proiectelor legislative… Cititi mai multe aici: Ministrul Educaţiei, Ligia Deca urmărește să declanșeze ”bucuria elevului și a studentului d… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here