Copiii legitimati la cluburile sportive vor primi Tichete sportive in valoare de 150 de lei pe luna

1

Copiii legitimati la cluburile sportive vor primi tichete valorice lunare in valoare de 150 de lei, incepand de anul viitor, pentru achizitia de articole si echipamente sportive, potrivit unui proiect de lege care urmeaza sa fie votat in Camera Deputatilor, avand propunere de adoptare.

Tichetele distribuite sportivilor vor avea o perioada de valabilitate de un an de la data emiterii si vor fi valabile doar pe teritoriul Romaniei.

„Copiii si juniorii legitimati la structurile sportive care practica sportul in mod organizat cu scop in participarea la pregatire, competitii sportive nationale si internationale oficiale sunt considerati sportivi de performanta si beneficiaza lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanta”, se arata in propunerea legislativa.

Tichete sportive de 150 de lei/luna

Banii pentru tichetele sportive vor veni din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului, care va elabora normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la emiterea si acordarea tichetelor pentru sportivi in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii.

Initiatorii proiectului de lege sustin ca o astfel de masura se impune avand in vedere ca avem doar  80.000 de copii participanti in sportul de performanta, iar dintre acestia doar 15% fac pasul catre seniorat.
In plus, masura combate sedentarismul tot mai prezent in randul tinerilor, care petrec mult timp in fata ecranelor.
„Tichetele de sportiv vin astfel in ajutorul tinerilor, fiind un stimulent financiar in randul copiilor legitimati la structurile sportive privind practicarea sportului de performanta la nivelul cel mai inalt pe categoria sa de varsta si specific fiecarei ramuri sportive”, mai arata initiatorii proiectului de lege.
Daca va fi adoptata, legea se aplica incepand cu 1 ianuarie 2023, iar fondurile necesare pentru plata tichetelor de sportiv se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here