Elveția: amendă de 1000 de franci pentru femeile care poartă în public burka

1

Autorităţile elveţiene vor amenda cu până la 1.000 de franci elveţieni (1.030 de euro) femeile care poartă în public burka, vălul integral sau alte vestimentaţii ce acoperă faţa, potrivit unei noi legi federale prezentate miercuri după ce elveţienii au aprobat anul trecut această interdicţie, relatează agenţia EFE.

Totuşi, amenda va fi de zece ori mai mică decât cea prevăzută în propunerea din anteproiectul de lege şi pe care unii au considerat-o disproporţionată, semnalează Ministerul elveţian al Justiţiei.

În plus, amenzile vor putea fi contestate, lucru care de asemenea nu era prevăzut în anteproiectul de lege, şi vor fi permise numeroase excepţii. Astfel, interdicţia nu se va aplica la bordul avioanelor, în incintele misiunilor diplomatice şi consulare, în biserici şi alte lăcaşuri de cult.

Vezi și Stresul cronic, inamicul omului contemporan. Cum se detectează!

Acoperirea feţei va mai fi permisă dacă este impusă de motive ”sanitare, de securitate, climatice, de obiceiurile locale, din motive artistice, de divertisment sau publicitare”, precizează Ministerul elveţian al Justiţiei.

La 7 martie 2021, elveţienii au aprobat prin referendum, cu 52% din voturile participanţilor, interdicţia de a purta în public vălul integral sau burka, elemente tradiţionale pentru multe femei în cultura islamică.

Decizia luată de elveţieni la urne a fost atunci criticată de Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, care a considerat că această interdicţie va conduce la mai multă marginalizare şi la excluziune din viaţa publică pentru femeile musulmane.

un comentariu

  1. […] Autorităţile elveţiene vor amenda cu până la 1.000 de franci elveţieni (1.030 de euro) femeile care poartă în public burka, vălul integral sau alte vestimentaţii ce acoperă faţa, potrivit unei noi legi federale prezentate miercuri după ce elveţienii au aprobat anul trecut această interdicţie, relatează… Cititi mai multe aici: Elveția: amendă de 1000 de franci pentru femeile care poartă în public burka […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here