Ministerul Sănătății introduce specialități noi la rezidențiat

0

Ministerul Sănătății reintroduce specialitățile „farmacie generală” și „industrie farmaceutică și cosmetică” în nomenclatorul de specialități pentru rezidenți, începând din 2020, cu o durată a rezidențiatului de 3 ani, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică pe site-ul instituției.

Proiectul, elaborat la solicitarea Colegiului Farmaciștilor din România, completează ordinul ministrului Sănătății 1.509/2008 privind aprobarea Nomenclatorului de specialități medicale, medico-dentare și farmaceutice pentru rețeaua de asistență medicală. Cele două specialități au mai figurat în nomenclator, dar au fost sistate începând cu seria de rezidenți 2001 pentru specialitatea „farmacie generală” și, respectiv, cu seria de rezidenți 2006 pentru „industrie farmaceutică și cosmetică”.

Citește și Pintea: Nu se pune problema ca rezidenții să își plătească studiile dacă vor să plece din țară

„Solicitarea este motivată de numărul mare de pacienți care se adresează în fiecare an farmaciilor cu circuit deschis, precum și de lipsa specialiștilor care să poată evalua producătorii de medicamente și cosmetice, în contextul apariției Directivei Europene privind medicamentele contrafăcute”, se menționează în referatul de aprobare al proiectului.

Propunerea este sprijinită de universitățile de medicină și farmacie București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași și Târgu Mureș.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here