Pintea: Nu se pune problema ca rezidenții să își plătească studiile dacă vor să plece din țară

3

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că în acest moment nu se pune problema ca medicii rezidenți să fie puși să plătească studiile dacă vor să plece din țară după ce termină rezidențiatul.

“Nu am spus niciodată chestiunea asta cu plătitul studiilor. Am spus că trebuie să găsim soluții să ținem medicii în țară, pentru că statul român investește mult într-un medic, și pregătire profesională și financiar. Avem nevoie să ne respectăm rezidenții. În acest moment nu se pune problema”, a declarat Sorina Pintea, la Realitatea TV, întrebată dacă rezidenții vor fi puși să plătească studiile în cazul în care vor să plece din țară după ce termină rezidențiatul.

Ministrul a spus că rezidenții trebuie respectați

“Eu am spus întotdeauna că noi trebuie să avem grijă de rezidenții noștri, dar pornind de la pregătirea profesională. Trebuie să îi pregătim așa cum trebuie. Am făcut la un moment dat o declarație că nu sunt bine pregătiți și am fost înțeleasă greșit. Eu, de fapt, vreau să spun că trebuie să ne respectăm rezidenții, dar respectul vine din felul în care îi pregătim, să le asigurăm posibilitatea să învețe”, a explicat Pintea.

Referitor la un document al Ministerului Sănătății trimis la Spitalul Județean din Craiova, prin care li se solicită medicilor rezidenți să plătească hrana, ea a spus: “Medicii rezidenți nu beneficiază de norma de hrană, de acea mâncare în gardă. Firma de catering asigura gratuit pentru că așa dorea. La un moment dat, firma a spus: sunt mai mulți medici rezidenți, nu mai dorim să le asigurăm norma. Și atunci spitalul a spus – dacă doriți să luați masa contra a zece lei. A fost doar o chestiune de Craiova. Un medic rezident are salariul începând de la 2.500 în primul an, până la 6.000 în ultimul an. Deci, 10 lei de două ori pe lună nu cred că ar fi foarte mult”.

Citește și România se situează pe ultimul loc în UE la bugetul alocat cercetării și dezvoltării

3 comentarii

  1. […] Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că în acest moment nu se pune problema ca medicii rezidenți să fie puși să plătească studiile dacă vor să plece din țară după ce termină rezidențiatul. “Nu am spus niciodată chestiunea asta cu plătitul studiilor. Am spus că trebuie… Cititi mai multe aici: Pintea: Nu se pune problema ca rezidenții să își plătească studiile dacă vor să plece din ț… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here