Ministerul Educaţiei caută microbuze electrice pentru elevii români

2
microbuze electrice

Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte ”Microbuze electrice pentru elevi”. Prin intermediul unităţilor administrativ-teritoriale judeţe, unităţile de învăţământ preuniversitar vor fi dotate cu microbuze electrice, cu finanţare prin Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR).

 

„Această investiţie vizează tranziţia spre „verde”, care reprezintă punctul central al agendei Uniunii Europene pentru următorul deceniu, iar sistemele de învăţământ joacă un rol important în aceste demersuri, care trebuie să beneficieze de o infrastructură modernă”, susţine sursa citată.

Citește și O nouă școală privată s-a deschis în București. Cum poți să îți înscrii copilul

Alocarea financiară totală din PNRR pentru achiziţia microbuzelor electrice este de 250 de milioane de euro, fără TVA. Alocarea financiară per proiect este de maximum 6.097.560.97 de euro, fără TVA.

„Obiectivul apelului vizează îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru elevi, cu precădere în zonele izolate, cu populaţie scăzută, prin furnizarea de microbuze şcolare „verzi” (electrice), prietenoase cu mediul şi cu un consum energetic redus, facilitând astfel accesul copiilor la educaţie, prin protejarea mediului înconjurător în acelaşi timp”, spun reprezentanţii ministerului.

2 comentarii

  1. […] Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte ”Microbuze electrice pentru elevi”. Prin intermediul unităţilor administrativ-teritoriale judeţe, unităţile de învăţământ preuniversitar vor fi dotate cu microbuze electrice, cu finanţare prin Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR).   „Această investiţie… Cititi mai multe aici: Ministerul Educaţiei caută microbuze electrice pentru elevii români […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here