Broșura de admitere liceu 2023. Vezi și listele cu numărul de locuri pentru fiecare specializare

4

Inspectoratele scolare au inceput sa publice Brosurile de admitere la liceu 2023. Potrivit Calendarului oficial anuntat de Ministerul Educatiei, inspectoratele scolare trebuie sa afiseze pe 8 mai oferta de scolarizare si de formare profesionala din fiecare judet si din municipiul Bucuresti.

Brosura cuprinde informatii legate de admiterea in invatamantul liceal, invatamantul profesional de stat si invatamantul dual si reprezinta un ghid util atat pentru absolventii clasei a VIII-a, cat si pentru parintii acestora in vederea orientarii scolare pentru clasa a IX-a. Brosura de admitere la liceu este publicata in fiecare judet din tara si postata pe site-urile inspectoratelor scolare.

Totodata, Brosura de admitere la liceu 2023 contine si codurile pentru fiecare unitate de invatamant liceal pe filiere, profiluri, specializari/domenii de pregatire si limba de predare. Redam in articol brosurile de admitere pentru fiecare judet in parte, asa cum vor fi publicate pe site-urile ISJ-urilor.
Broșura de admitere la liceu 2023 pentru județul Mureș: Broșură 2023
In acest an, admiterea la liceu se face doar in baza notelor obtinute la Evaluarea Nationala.
Cum se calculeaza MEDIA DE ADMITERE la liceu 2023
Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial o reprezinta media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor obtinute la probele incluse in Evaluarea Nationala.
Candidatii care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna si au sustinut evaluarea nationala la limba si literatura materna respectiva pot opta pentru stabilirea mediei generale la evaluarea nationala fara a lua in calcul rezultatul la proba de limba si literatura materna.
In acest sens, parintii sau reprezentantii legali ai acestor candidati completeaza o declaratie, conform modelului prevazut in anexa nr. 5 la ordin, semnata de parinte sau reprezentat legal si de candidat, care insoteste fisa de inscriere in vederea repartizarii computerizate si se depune la secretariatul unitatii de invatamant de provenienta in perioada prevazuta de calendar.
Acesti candidati, care au optat pentru stabilirea mediei generale la evaluarea nationala fara a lua in calcul rezultatul la proba de limba si literatura materna, nu pot fi repartizati computerizat in invatamantul liceal in clase cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Calendar Evaluare Nationala 2023

Evaluarea Nationala 2023 are loc in perioada 19-22 iunie, potrivit calendarului publicat in Monitorul Oficial.
6 – 9 iunie 2023: Înscrierea la evaluarea națională
9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
19 iunie 2023: Limba si literatura romana – proba scrisa
21 iunie 2023: Matematica – proba scrisa
22 iunie 2023: Limba si literatura materna – proba scrisa
28 iunie 2023 (pana la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
29 iunie – 4 iulie: Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Sursa: portalînvățământ.ro

4 comentarii

  1. […] Inspectoratele scolare au inceput sa publice Brosurile de admitere la liceu 2023. Potrivit Calendarului oficial anuntat de Ministerul Educatiei, inspectoratele scolare trebuie sa afiseze pe 8 mai oferta de scolarizare si de formare profesionala din fiecare judet si din municipiul Bucuresti. Brosura cuprinde informatii legate… Cititi mai multe aici: Broșura de admitere liceu 2023. Vezi și listele cu numărul de locuri pentru fiecare specializare […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here