Ministerul Educației deschide către tineri concursul pentru directorii de școli

1
Foto: obiectivbr.ro

Concursul pentru directorii de școală și pentru directorii adjuncți de unități de învățământ 2021 va avea următoarele condiții de participare, după ce Guvernul a respins desființarea Corpului național de experți în management educațional: profesorii trebuie fie să facă parte din acest Corp al experților, fie să fie titulari cu definitivatul luat și cu cel puțin 5 ani vechime, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro. Ocolirea condiției exclusive de apartenență la acest corp al experților deschide către tineri concursul pentru posturile de directori.

O altă condiție pentru cei care rămân în concurs după examenul scris, pentru participarea la proba de interviu, este să obțină minimum nota 7 la proba scrisă pentru directori din 27 iulie 2021, spune ministrul Educației.

În ceea ce privește concursul pentru ocuparea funcțiilor de îndrumare și control din inspectoratele școlare, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie membri ai acestui Corp național de experți în management educațional (CNEME) sau, dacă nu fac parte din acest organism, să fie titulari și să aibă gradul I sau II, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Profesorii care vor să participe la concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori generali și directori de Case ale Corpului Didactic (CCD) trebuie să fie membri CNEME sau să fie titulare și să aibă gradul I sau doctorat, a precizat ministrul Educației.

Vezi și Grădiniţă construită cu fonduri europene, după un concept japonez, inaugurată în oraşul Beclean, Bistriţa-Năsăud

Potrivit oficialului, condiția obținerii cel puțin a notei 7 la proba scrisă se păstrează în toate concursurile de anul acesta. În cazul inspectorilor și a directorilor de CCD-uri, concursul nu va fi organizat pe 27 iulie.

De precizat că aceste noi condiții se regăsesc într-un proiect de Ordonanță de Urgență care modifică Legea educației naționale nr. 1/2011, proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educației astăzi, 25 mai 2021. Prin aceste noi modificări este eliminată condiția din lege ca orice candidat pentru o funcție de conducere în școli, inspectorate sau CCD-uri să fie membru al Corpului Național al Experților în Management Educațional. Proiectul de OUG poate fi consultat aici.

Amintim că Ministerul Educației organizează pe 27 iulie 2021 examenul național pentru ocuparea posturilor de directori de școli. Planurile anunțate inițial de Cîmpeanu erau de a elimina total Corpul experților în management educațional dintre condițiile participării la examen, însă Guvernul a respins pe 19 mai 2021 desființarea acestui Corp.

 

 

 

 

 

 

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here