Ministerul Educației caută profesori care să evalueze proiectele de manuale școlare

1
uniunea-editorilor-romania-uer-liviu-pop-manual

Ministerul Educației Naționale a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, că demarează căutarea și selecția cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale școlare.

“Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) organizează, în perioada 20 februarie – 16 martie 2019, o procedură de selecție a cadrelor didactice în vederea constituirii grupurilor de lucru (pe discipline) care vor evalua proiectele de manuale școlare. Etapa de înscriere este deschisă începând din 20 februarie și se derulează exclusiv online, până în data de 4 martie 2019, inclusiv. Selecția propriu-zisă și anunțarea rezultatelor (individual, doar pentru candidații admiși) vor avea loc în intervalul 9 – 16 martie 2019. Misiunea experților/specialiștilor selectați este aceea de a analiza și evalua calitatea proiectelor de manuale școlare propuse de autori/grupuri de autori”, se arată în comunicatul remis de MEN.

Citește și Andronescu: Se renunță la ideea de manual unic

Potrivit sursei citate, principiile care stau la baza selecției sunt competența și experiența acumulate/probate, precum și disponibilitatea manifestată pentru implicarea în activitățile de evaluare a proiectelor de manuale școlare din anul școlar anterior.

Cine poate deveni evaluator

Din grupurile de lucru care vor fi formate pot face parte cadre didactice angrenate în activități de predare-învățare-evaluare în învățământul preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învățământ și disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale școlare. Începând din acest an pot fi cooptați evaluatori și din rândul cadrelor didactice din învățământul superior.

“Vor avea prioritate, în procesul de selecție a evaluatorilor cooptați, cadrele didactice care dețin fie gradul didactic I în domeniul disciplinei/în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie titlul științific de doctor în aria de expertiză/arii conexe sau au absolvit cursuri/module specifice activităților de evaluare a proiectelor de manuale școlare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces. Activitatea grupurilor de lucru este în responsabilitatea CNEE”, a mai arătat MEN.

un comentariu

  1. […] Ministerul Educației Naționale a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, că demarează căutarea și selecția cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale școlare. “Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) organizează, în perioada 20 februarie – 16 martie 2019, o procedură de selecție a… Cititi mai multe aici: Ministerul Educației caută profesori care să evalueze proiectele de manuale școlare […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here