Malaria, boala țânțarilor, și-a găsit leacul

3

Malaria este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase și este o adevărată problemă de sănătate publică. Malaria este determinata de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium. Parazitul malariei este transmis prin înțepătura femelei țânțarului anofel, în principal între amurg și zori.  

 

Femela țânțarului anofel este de dimensiuni mai mici decât masculul, intrând ușor în încăperi prin plase și crăpături.

După aproximativ trei decenii în care omenirea a fost afectată de această boală din cauza căreia mor anual peste 500.000 de oameni a fost descoperit un vaccine care să o poată combate.

GlaxoSmithKline şi partenerii săi au investit aproape un miliard de dolari și sunt pregătiţi să lanseze un vaccin pentru malarie. Vaccinul este dezvoltat împreună cu organizaţia non-profit PATH, iar anunţul acesta marchează un moment de referinţă în lupta omenirii cu boala. Însă, varianta actuală este un pionier şi încă nu i-a fost declarat success total în toate cazurile de utilizare.

Citește și 10 activități de vară pentru copii

Până acum, testele arată că a vindecat patru din zece cazuri în timpul testelor la care au participat copii infectaţi. Luna aceasta, companiile GlaxoSmithKline şi partenerii săi dau startul unui program pilot în Africa pentru a duce acest vaccin la scară largă, ceea ce are potenţialul de a salva zeci de mii de copii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Chiar dacă am trecut anterior printr-o perioadă în care numărul celor afectați de malarie a părut să scadă, aceasta revine ca o problemă gravă la nivel mondial.Pentru ca această problemă să fie soluționată cât mai rapid și mai corespunzător din punct de vedere calitativ, mai multe ţări dezvolate din punct de vedere financiar, și nu numai, ar trebui să participe cu bani pentru o acţiune de amploare.

„Mobilizarea finanţării pentru aceste probleme majore şi pentru aceste soluţii care nu vor cunoaşte o oportunitate comercială în viitor reprezintă o provocare şi va deveni o provocare şi mai mare”, spune Thomas Breuer, chief medical officer, în cadrul diviziei de vaccinuri a Glaxo.

3 comentarii

  1. […] Malaria este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase și este o adevărată problemă de sănătate publică. Malaria este determinata de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium. Parazitul malariei este transmis prin înțepătura femelei țânțarului anofel, în principal între amurg și zori.  Femela țânțarului anofel este… Cititi mai multe aici: Malaria,boala țânțarilor, și-a găsit leacul […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here