Liviu Pop consideră că demiterea celor 13 inspectori este în interesul elevilor

0
Liviu-Marian-Pop-Ministrul-Educatiei-Nationale-auxiliarele-inspectori-salarizare-edituri-bacalaureat-educație

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a precizat la TVR că demiterea celor 13 inspectori nu are nicio implicare politica și că unii dintre cei 13 inspectori sunt chiar de la PSD. Mai mult, al consideră că decizia luată este în interesul elevilor.

Ministrul Pop susține că a procedat potrivit legii: „Și inspectorii școlari generali funcționează pe un contract de management. Sunt 28 de puncte pe care ei trebuie să le respecte. Miercuri am fost nevoit să plec mai repede din minister și a rămas domnul secretar de stat Gigel Paraschiv. Inspectorii, directorii sunt evaluați periodic pe acel contract de mandat. Are dreptul fiecare, dacă consideră ca nu este normală evaluarea, să acționeze în instanță”, a declarat el.

„Cu soarta elevilor nu ne jucăm. Dacă ai un contract de management și nu îl respecți, pleci acasă. Aveau obligația ca până pe 31 iulie sa transmită raportul cu starea învățământului. În continuare sunt evaluați inspectorii. În 14 zile, conform contractului de management, am făcut eliberarea. Nu e nicio implicare politică. Sunt, în rândul celor 13 inspectori, și de la PSD”, a adăugat ministrul.

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

Potrivit România Liberă, inspectorii susțin că au trimis rapoartele cu pricina până la data stabilită, dar că la Ministerul Educației, acestea au apărut înregistrate cu data de 21 iunie.

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat ieri organizarea unei selecţii pentru ocuparea a 14 funcţii vacante de inspector şcolar general din inspectoratele şcolare judeţene Arad, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Sibiu, Tulcea, Vrancea şi a unei funcţii temporar vacante de inspector şcolar general la ISJ Braşov.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here