Politehnica Timişoara: zeci de liceeni sunt aşteptaţi la Electronics Summer University

0
politehnica

Universitatea Politehnica Timișoara derulează în perioada 21 august — 03 septembrie programul Electronics Summer University. Proiectul urmărește promovarea învățământului superior în rândul elevilor de liceu din România, în vederea prevenirii abandonului școlar și a conștientizării importanței studiilor superioare.

„Activitățile esențiale ale sub-proiectului Electronics Summer University se împart în două categorii. Cele mai numeroase aparțin de sfera academică unde elevii participă la cursuri teoretice și interactive, menite să le stârnească interesul și să le consolideze cunoștințele. A doua categorie de activități implică training-uri și workshop-uri non-formale menite să le dezvolte abilități din afara sferei academice. Împreună cu membrii asociației studențești Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) și a experților în consiliere care fac parte din Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) urmărim să creem un mediu interesant și educativ pentru participanți”, a precizat directorul proiectului, prof.dr.ing. Florin Alexa, într-un comunicat de presă al instituției.

Conferința de deschidere va avea loc luni, 21.08.2017, ora 10:00, în Amfiteatrul K1, etaj 1, bul. Vasile Pârvan, nr. 2B. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 3 ani și își propune ca în fiecare an să aducă la școala de vară câte 60 de elevi de clasa a XI-a, din liceele eligibile.

 

Citește și: Universitatea Politehnica București, pe primul loc la nivel național în Scimago Institutions Rankings 2017

 

Proiectul este finanțat prin Schema de Granturi Competitive pentru universități din cadrul proiectului ROSE. Opt instituții de învățământ superior din sistemul public au fost acceptate pentru a desfășura programe de vară tip punte, Universitatea Politehnica Timișoara obținând cel mai mare punctaj, potrivit sursei citate.

Conducerea și cadrele didactice din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, precum și studenții membrii ai Ligii Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații au mai desfășurat în anii anteriori activități dedicate elevilor de liceu, având experiență în acest sens.

În comunicatul remis de universitate se menționează că pentru participare, este solicitat acordul scris al părinților/tutorilor legal instituiți, iar elevii sunt informați și instruiți în legătură cu regulile ce trebuie respectate.

Sursă foto: www.pressalert.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here