ISU: În București sunt peste 1000 de clădiri școlare fără autorizaţie de securitate la incendiu

0
scoli-bucuresti-autorizatie-incendiu-isu

Doar 44 de clădiri şcolare din Bucureşti din 1.066 – 22 din reţeaua publică şi 22 din cea privată – au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti Ilfov, scrie Agerpres.

Directorul ISU a precizat că 1.022 de unităţi de învăţământ (grădiniţe, şcoli şi licee) sunt practic fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Autorizaţia se acordă pe clădire, nu pe instituţie. Adică, o şcoală care are mai multe corpuri de clădire trebuie să deţină autorizaţie pentru fiecare corp în parte, în condiţiile în care necesită această autorizaţie. În capitală sunt 147 de clădiri, care, de exemplu, nu pot primi autorizaţia pentru că nu le este necesară obţinerea avizului/autorizaţiei, deoarece sunt foarte vechi şi nu se supun legislaţiei“, a explicat el.

Oficialul ISU Bucureşti Ilfov a arătat că în Bucureşti sunt 642 de unităţi de învăţământ publice şi private.

 

Sursă foto: Situaţia imposibilă a dascălilor în faţa elevilor problemă și criza de autoritate din societate

 

Potrivit datelor statistice, în aceeaşi perioadă a anului trecut doar 39 de clădiri şcolare aveau autorizaţie pentru securitatea la incendiu.

Obligaţia solicitării şi obţinerii autorizaţiilor revine persoanei fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, beneficiarului investiţiei. Acestea se emit de ISU Bucureşti-Ilfov şi pentru eliberarea acestora nu se percep taxe.

Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu rămâne în exclusivitatea beneficiarilor investiţiilor, informează ISU.

 

UPDATE 23 august: La nivel național cifrele stau ceva mai bine. Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al IGSU, Cătălin Chircă, doar în jur de 10% din ce le peste 26.000 de clădiri ale unităţilor de învăţământ din toată ţară funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu. Acesta susține că inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene, au întreprins acţiuni pentru identidificarea clădirilor fără autorizație  în vederea rezolvării problemei.

Sursă foto: www.oradesibiu.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here