Linie gratuită de consiliere psihologică pe tema COVID-19

0

Asociaţia Proacta EDU împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, lansează prima linie gratuită de consiliere psihologică pe tema COVID-19. Proiectul este destinat părinților, profesorilor și elevilor, numele proiectului este „Ambasador pentru Comunitate”.

La dispoziție au fost puse două linii telefonice – 0771.141.767 şi 0771.141.750. La fel, cei care simt că au nevoie de un sprijin pot scrie specialiştilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com. Aceste servicii vor fi acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorităţi în această perioadă.

Cităm din comunicatul transmis de către instituții:

Elevii vor o decizie fermă cu privire la debutul anului școlar din partea Ministerului

„Pe lângă soluţiile propuse de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru continuarea învăţării de acasă, prin intermediul acestui proiect cadrele didactice, elevii şi părinţii sunt sprijiniţi prin consiliere personalizată online sau telefonic pentru a gestiona mai uşor această perioadă. Astfel, specialiştii psihologi din cadrul Asociaţiei Proacta EDU vor oferi suport personalului didactic pentru comunicarea cu familiile şi pentru a identifica situaţiile speciale sau de risc în care se pot afla părinţii sau elevii. Aceştia vor beneficia, la rândul lor, de consiliere psihologică. În funcţie de solicitări, familiile pot primi asistenţă socială, medicală şi juridică”

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării a declarat „Trebuie să recunoaştem că izolarea socială şi suspendarea cursurilor pot constitui factori de stres. De aceea, am iniţiat acest demers împreună cu Asociaţia Proacta EDU. Prin intermediul acestui proiect, ne-am propus să ajungem la elevii, părinţii şi la colegii mei, cadre didactice, afectate de suspendarea cursurilor. Este esenţial să comunicăm în această perioadă, să ne exprimăm temerile şi să încercăm să găsim răspunsuri care să ne ajute. Sănătatea copiilor noştri, din toate punctele de vedere, trebuie să primeze. Iar pentru rezultate şcolare bune este esenţial să dezvoltăm mai întâi un comportament responsabil, curajos şi echilibrat”.

Purificator ieftin și eficient împotriva coronavirus

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here