Spălatul des pe mâini îndepărtează bariera naturală a pielii împotriva virusurilor

0

 

Spania, cunoscută și sub numele de a doua Italie, a făcut un grafic succint despre pașii pe care ar trebui să-i urmăm atunci când intrăm în casă. Acum a apărut și în România o imagine plină de folos, în variantă tradusă.

 

 

Totuși, bazându-se pe experiența sa, medicii dermatologi spun că spălatul des pe mâini și dezinfectarea, recomandate pentru protejarea de coronavirus, îndepărtează bariera naturală a pielii împotriva virusurilor și bacteriilor.

Este important să folosim cremă imediat după spălatul pe mâini, pentru ca prin crăpăturile produse de uscarea pielii poate pătrunde ușor orice microb. Este important ca după ce dezinfectăm mâinile să hrănim pielea uscată, ca să refacem bariera împotriva virusurilor și bacteriilor.

În plus, dacă porți mănuși medicale atunci când ieși în spațiul public, să știi că ele falsează senzația de siguranță. Ana-Maria Forsea, cercetător dermatolog, spune că aceasta este părerea experților de la Johns Hopkins Center for Health Security din Statele Unite.

Alte sfaturi oferite de către cercetătorul dermatologic:

  • În ceea ce privește cremele pe care trebuie să le folosim cu frecvență sporită în perioada pandemiei, ar trebui să dezbatem mitul cremelor cu gălbenele, ele nu sunt mai bune decât cremele simple, dimpotrivă, pot produce alergii la persoanele predispuse, așa cum sunt folosite des.
  • În această perioadă acordați atenție aerisirii camerelor. La fel expunerea la lumina naturală. Aerul proaspăt și lumina soarelui conțin raze ultraviolete cu efect anti-microbian, deci sunt armele noastre în lupta cu virusurile respiratorii.
  • Important este să suplimentăm aportul de vitamina D.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here