Monitorizare globală a școlilor închise din cauza COVID-19

0

În ultimele date prezentate de UNESCO, peste 130 de țări au implementat închideri la nivel național, ceea ce afectează peste 80% din populația studenților din lume. Alte țări au implementat închiderea școlilor în localitățile mici, iar în cazul în care închiderea școlilor va fi adoptată la nivel național, milioane de studenți și elevi vor suferi în urma perturbărilor din sistemul educațional.

Numărul copiilor și tinerilor care nu frecventează școala sau universitatea din cauza epidemiei este în creștere. Atât România cât și guvernele din întreaga lume au închis instituțiile de învățământ în încercarea de a stapâni creșterea numărului de persoanei infectate.

În acest context, care pare tot mai ireal pe zi ce trece, UNESCO oferă sprijin de urgență țărilor, pentru a minimiza perturbarea educației și a facilita continuarea învățării, în special pentru copii din zonele vulnerabile.

Astfel, putem urmări Institutului UNESCO pentru statistici, care actualizează platforma cu date despre situația învățământului la nivel global. Cifrele apărute pe platformă corespund cu numărul de studenți și elevi înscriși la nivelurile de învățământ preșcolar, primar și secundar.

Iată cifrele despre România:

 

Sursă: UNESCO

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here