Zonă de izolare pentru copiii a căror părinți sunt spitalizați cu simptomele COVID-19

0

Mădălina Turza, președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții a explicat care este procedura pentru un copil care rămâne fără supraveghere, atunci când părinți lui sunt spitalizați din cauza COVID-19, în contextul carantinei și interdicției de a merge la bunici.

După ce a fost anunțată starea de carantină generală în România pentru întreaga populație, indiferent de vârstă sau categorie socială, copiii nu se mai pot vedea cu bunicii lor, ca să nu îi supună riscului. Numeroși părinți și-au pus întreabarea: ce se întâmplă dacă ambii suntem spitalizați?

Mădălina Turza a prezentat soluția pentru acest scenariu:

„Copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza noului coronavirus vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care îi plasează într-o zonă dedicată de izolare până la testare. După ce DGASPC preia un copil aflat într-o astfel de situație, el este plasat într-o zonă dedicată de izolare. Nu se va duce alături de ceilalți copii din sistemul de protecție. Momentan nu avem contaminați în centrele noastre, dar este o situație foarte dificilă”.

Pentru a evita situația ca un copil a cărui părinți au fost internați în spital, să supună unui potențial risc și pe alți copii din plasament, el va inta în carantină o dată ce este preluat de către instituție: „Copilul intră în izolare, rămâne în izolare 14 zile și dacă nu se confirmă testul, este mutat către celelalte zone din sistemul de protecție a copilului”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here