Liceeni sunt invitați să dezvolte proiecte pentru comunitățile lor locale în cadrul concursului „Lider European”

0
lider-european-europa-casa-noastra

Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează concursul „Lider European”, invitând elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă pentru elaborarea unor proiecte prin care să răspundă provocărilor sau oportunităților existente în comunitățile locale.

Potrivit unui comunicat de presă remis de organizatori, cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online „Europa, casa noastră” vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri vor fi invitate să își prezinte proiectele în fața juriului, la București. Concursul face parte din campania educațională pe teme europene „Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Cerințe pentru participare și calendar

Competiția „Lider European” se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XI, care trebuie să alcătuiască echipe formate din patru membri și un profesor coordonator pentru a participa. Înscrierea se va realiza de către profesor, până la 20 octombrie 2017, ora 23:59, pe platforma www.europacasanoastra.ro/lider. Ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie 2017, ora 23:59.

Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/economic și de mediu (de exemplu: asistență pentru vârstnici, reciclarea materialelor, sănătate, asistență socială, educație, evenimente de integrare culturală etc.).

Citește și: O nouă emisiune TVR 3 care educă responsabilitatea față de natură. Interviu cu realizatorul emisiunii „Regatul Sălbatic”

 

Competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul propriei comunități. Obiectivul concursului este de a promova valorile Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de tematica europeană.

De asemenea, în luna octombrie, echipa „Europa, casa noastră” va organiza 10 vizite în licee din 10 județe ale țării: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș. În cadrul vizitelor, vor avea loc activități educaționale și interactive pe diverse teme legate de leadership și dezvoltare personală, mai precizează sursa citată.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here