Liceenii din Sălaj pot pleca într-o excursie la Roma, dacă au cunoștințe despre Marea Unire

0

Liceenii din Sălaj care vor face dovada unor bune cunoştinţe despre Marea Unire de la 1918 în cadrul unui concurs organizat pe această temă de Eparhia Greco-Catolică de Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul de Cultură şi Artă, vor fi recompensaţi cu o excursie de şapte zile la Roma.

Concursul îşi propune valorificarea formativă a istoriei în vederea antrenării gândirii critice, participării active şi conştiente la promovarea şi ocrotirea valorilor politice, sociale, culturale, ce aparţin individului, comunităţii şi umanităţii în egală măsură. Prin acest concurs dorim dezvoltarea capacităţii de comunicare a elevilor, în vederea stimulării potenţialului creativ al acestora şi dezvoltării unor atitudini pozitive faţă de sine şi de ceilalţi„, se arată pe pagina de Facebook dedicată competiţiei.

Intitulat „Marea Unire 2018”, concursul va cuprinde o etapă locală, pe liceu, ce se va desfăşura în 24 martie, la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei şi Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău şi o etapă judeţeană, în 28 aprilie, găzduită de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău.

Printre obiectivele concursului se numără: formarea şi dezvoltarea capacităţii de comunicare utilizând limbajul istoric, înţelegerea importanţei Marii Uniri şi dezvoltarea sentimentului patriotic şi cunoaşterea de către tineri în profunzime a evenimentelor care au stat la baza realizării Marii Uniri, să contribuie la stimularea creativităţii şi interesului elevilor faţă de aprofundarea unor teme de interes naţional, să implice un număr cât mai mare de elevi în activităţi extracurriculare.

Concursul se adresează tuturor elevilor din clasele a IX-a şi a XII-a din învăţământul de stat şi privat din judeţul Sălaj, fără taxe de participare sau alte contribuţii financiare.

„Câştigătorii finali ai concursului vor fi declaraţi primii cinci concurenţi clasaţi în urma punctajului obţinut ca urmare a jurizării lucrărilor. Aceştia vor beneficia de o excursie gratuită de o săptămână în cetatea Romei. Excursia se va desfăşura în perioadei vacanţei de vară„, se mai arată pe reţeaua de socializare.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here