271 de licee beneficiază de granturi în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar

0

Potrivit Ministerul Educației Naționale (MEN), 271 de licee beneficiază de granturi în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE). Finanțarea în cadrul proiectului se face pe o perioadă de 4 ani și are ca obiective reducerea ratei abandonului școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea performanțelor obținute la examenul de bacalaureat.

În funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 de euro și 152.500 de euro. Finanțarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 de euro, iar prima tranșă de bani a fost deja trimisă, potrivit MEN.

 

Citește și: Interviu cu un profesor de matematică (II): Cum se dă examen în acele țări unde nu există o programă unică?

 

În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute trei categorii de activități eligibile: activități pedagogice și de sprijin, activități extracurriculare și activități de renovare și dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional.

În prima categorie sunt incluse activități remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare și orientare în carieră, dezvoltarea de abilități socio-emoționale, precum și activități specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activități cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiții, acțiuni destinate înființării/dezvoltării de rețele școlare etc.

Sursă foto: www.articlepool.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here