Libris.ro are reduceri de până la 90% de Black Friday

1

Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, a inaugurat noul depozit de carte care triplează capacitatea de procesare a comenzilor. Investiția se ridică la aproape 4 milioane de euro, iar depozitul va putea găzdui peste 3 milioane de cărți, astfel încât livrările să se poată face în 24-48 ore, în mod normal, respectiv în 2-5 zile lucrătoare, în perioadele excepționale precum Black Friday.

Suprafața noului depozit este de 5.000 de metri pătrați, de trei ori mai mare față de fostul depozit și permite un stoc constant de peste 3 milioane de cărți, dar și produse din celelalte game prezente pe site: muzică, jocuri, jucării și alte articole care completează experiența lecturii.

“Noul depozit permite procesarea unui număr triplu de comenzi, până la 10-12.000 zilnic. Ne-am dorit ca lucrările și mutarea să fie încheiate înainte de Black Friday, tocmai pentru a păstra timpul scurt de livrare cu care ne-am obișnuit clienții și în această perioadă aglomerată. Depășirea costurilor estimate inițial s-a datorat atât standardelor de calitate ridicate ale imobilului și cerințelor de securitate, dar și investiției în softul de gestiune a depozitului, care va genera o creștere a eficienței de 20-30%. Compania a ales sistemul pentru managementul depozitului (WMS) de la Senior Software, pentru a-și automatiza operațiunile din noul spațiu de stocare, ceea ce va creste semnificativ capacitatea de livrare și acuratețea datelor”, declară Laura Țeposu, Director de Dezvoltare și Fondator Libris.ro.

Black Friday, pe 16 noiembrie: reduceri până la 90%

Pentru campania de Black Friday, care este programată pentru 16 noiembrie, reprezentanții Libris.ro estimează peste 17.000 de comenzi. Reducerile de până la 90% vor fi aplicate pentru o colecție de titluri aflate în lichidări de stoc, iar 60 – 70% din produsele aflate pe site vor avea reduceri mai mari decât în promoțiile obișnuite.

“Ne-am propus o campanie de Black Friday cu reduceri la cea mai mare parte a produselor din stoc, reduceri care vor fi mult mai mari decât cele dintr-o campanie obișnuită și care ating 90%. Estimăm că numărul de comenzi plasate va crește față de perioada similară din 2017 cu cel puțin 30%, ajungând astfel la peste 17.000 de comenzi. Optimizarea procesului de lucru datorită noului depozit, corelată cu capacitatea de procesare a firmelor de curierat, va duce la un termen de livrare de 2-5 zile lucrătoare pentru comenzile plasate pe 16 noiembrie“, a mai precizat Laura Țeposu.

Obiectiv 2018: depășirea pragului de 10 milioane euro

După primele 9 luni ale lui 2018, Libris.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 6 milioane de euro, în creștere cu 34% față de perioada similară din 2017. Pentru întreg anul, reprezentanții Libris.ro estimează o creștere totală de până la 40% față de anul precedent, urmând să depășească astfel pragul de 10 milioane de euro cifră de afaceri.

Despre Libris.ro

Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească și cea mai mare librărie online din România. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme și cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizației “Salvați Copiii” în proiectul de reducere a mortalității infantile în România.

Din martie 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself – Oferă-ți timp pentru lectură, proiect prin care își propune să prezinte lectura din perspectiva unei activități care înseamnă respect față de sine, preocupare pentru autocunoaștere și dezvoltare.

Citește și Studii recente arată că băile fierbinți pot ajuta la tratarea depresiei

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here