Institutul Național al Cancerului: Canabinoizii pot fi utili în cadrul tratamentului împotriva cancerului

0
legalizeit.shop - cannabis oil

Conform legii federale amricane, deținerea de canabis este ilegală în Statele Unite, cu excepția cazului în care este utilizată în cadru de cercetare aprobat. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de state, teritorii și districtul Columbia au adoptat legi pentru legalizarea marijuanei medicale. La fel se întâmplă și în Uniunea Europeană.

Canabisul conține canabinoizi, numiți și fitocanabinoizi, provoacă efecte asemănătoare substanțeor generate de organism, inclusiv la nivelul sistemul nervos central și la nivelul sistemul imunitar.

Principalul canabinoid psihoactiv din Cannabis este delta-9-THC, în timp ce un alt cnnabinoid activ, canabidiolul (CBD), poate atenua durerea și scadea inflamația fără a provoca nivelul ridicat de delta-9-THC.

Institutului Național al Cancerului, care face parte din Departamentul Sănătății din SUA, indică faptul că „canabinoizii pot fi utili în tratarea efectelor secundare ale cancerului și in tratamentul cancerului”.

Citește și Studiu – Toate limbile transmit informația cu aceeași viteză

Din păcate nu există încă studii cu cazuri în curs de administrare a canabisului ca tratament pentru cancer la oameni. Cu toate acestea, s-au făcut studii restrânse, dar rezultatele lor nu au fost raportate sau nu sugerează necesitatea unor studii mai mari.

Canabisul și canabinoizii au fost studiați ca modalități de a gestiona efectele secundare ale cancerului și terapiilor de cancer, inclusiv durere, greață, pierderea apetitului, precum și durere și anxietate.

Institutul Național al Cancerului sugerează că studiile de laborator și pe animale au arătat că canabinoizii pot fi capabili să omoare celulele canceroase, protejând celulele normale. Acestea pot inhiba creșterea tumorii provocând moartea celulelor, inhibând creșterea celulelor și blocând dezvoltarea vaselor de sânge necesare pentru creșterea tumorilor.

Cu toate acestea, cercetătorii au adăugat că, in prezent, există o lipsă de dovezi care recomandă pacienților să inhaleze sau să ingereze canabis ca tratament pentru simptomele legate de cancer sau efectele secundare ale terapiei cancerului.

Canabisul a fost utilizat în mod obișnuit de pacienții bolnavi de un anumit tip de cancer ca o modalitate de a atenua durerea în numeroase state din SUA, unde este legal pentru aplicatii medicinale.

Cu toate acestea, The Cancer Research Charity explică cu precauție că nu există suficiente dovezi fiabile pentru a demonstra că canabinoizii, fie ei naturali sau sintetici, pot trata eficient cancerul la pacienți, deși cercetările sunt în desfășurare în întreaga lume.

Chiar dacă canabisul și derivații săi pot ajuta la ameliorarea simptomelor legate de boală și terapie, nu există încă dovezi clinice ale eficacității sale împotriva cancerului.

Citește și Studiu: tații consideră că cei mici nu ar trebui să se machieze până la 16 ani. Mamele ripostează!

Marijuana medicinala poate ajuta ca o modalitate de a trata greața cauzată de chimioterapie sau pentru a trata forme rare de epilepsie.

De asemenea, un studiu din 2014 privind utilizarea canabinoidelor și radioterapiei pentru combaterea cancerului cerebral agresiv a arătat rezultate promițătoare, dar suntem încă în stadiul „dovezi neconcludente”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here