Studiu: tații consideră că cei mici nu ar trebui să se machieze până la 16 ani. Mamele ripostează!

3

Un studiu recent a demonstrat că până la 16 ani copiii nu ar trebui lăsați să se machieze, această direcție fiind susținută de tații din Marea Britanie. În schimb, mamele au declarat că şi-ar lăsa fetele să să machieze începând cu vârsta e 14 ani.

Potrivit unui nou studiu realizat de YouGov, o firmă de cercetare de piață şi analiză de date din Marea Britanie, aproape 7 din 10 bărbați consideră că cei mici nu ar trebui să aibă voie să utilizeze produse cosmetice până la vârsta de 16 ani. În schimb, jumătate dintre femeile britanice,  respectiv 58%, consideră că adolescenților ar trebui să li se permită să folosească ruj şi să poarte machiaj începând cu vârsta de 14 ani, declară The Independent.

La întrebarea „De la ce vârstă ar trebui lăsați copiii să folosească produse de machiaj” au răspuns 1.629 de părinți britanici. Aceștia au fost chestionați cu privirea la vârsta potrivită pentru a li se oferi copiilor diverse libertăți, inclusiv acces la machiaj. Controversa în ceea ce privește accesul copiilor la make-up a reintrat pe agenda publică la începutul acestei luni, după ce John Lewis şi Mac Cosmetics au anunțat că vor susține cursuri de machiaj pentru copii cu vârsta de 12 ani. Companiile cosmetice au fost criticate aspru de părinți. O mamă a spus revoltată că aceste cursuri nu sunt „adecvate” pentru copii de 12 ani şi altă mama a zis că este „îngrozită” de conceput, din moment ce tinerele fete simt tot mai multă presiune din partea celor din jur în ceea ce privește aspectul exterior.

„La școală şi la muncă, femeile şi fetele tinere sunt prea des judecate pentru aspectul lor, nu pentru abilitățile lor. Aproape o treime spun că au fost tratate diferit la locul de muncă şi la interviuri din cauza modului în care arată”, a atras atenția reprezentanta fundației  „Young Women Trust”,  Bex Bailey.

Citește și România a înregistrat cel mai mic număr de nașteri din ultimii 52 de ani

Sursa: Adevărul.ro

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here