În acest weekend se fac înscrierile pentru sesiunea specială de bacalaureat

0
simularea-examenelor-nationale-bacalaureat

Absolvenții de liceu care se pregătesc pentru competiții internaționale în cadrul loturilor naționale lărgite sau care urmează să susțină examenul de admitere la o universitate din străinătate, vor se vor putea înscrie pentru sesiunea specială de bacalaureat pe 27 și 28 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B va avea loc în zilele de 29 şi 30 mai.

Pe 31 mai vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C, iar pe 2 și 3 iunie cele digitale.

Probele scrise vor începe pe data de 6 iunie, prima fiind cea de la limba și literatura română, urmată a doua zi de proba obligatorie a profilului și pe 8 iunie proba la alegere a profilului și specializării.

Citește și: Centrele de excelență de la nivelului fiecărui județ devin unități conexe ale MEN

Pe data de 9 iunie se va desfășura proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi afişate tot pe 9 iunie până la ora 18.00, iar în intervalul 18.00 – 20.00  vor putea fi depuse contestațiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iunie.

Comisia judeţeană de bacalaureat a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Prahova va nominaliza unităţile de învăţământ – centru de examen şi centru zonal de evaluare pentru sesiunea specială de bacalaureat, potrivit Agerpres.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here