Iași: 67 de amfiteatre şi săli de concurs pentru cei peste 2.100 de absolvenţi de medicină

0
Universitatea-de-Medicină-și-Farmacie-Grigore-T.-Popa-Iași

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi a pregătit 67 de amfiteatre şi săli de concurs pentru cei peste 2.100 de absolvenţi de medicină care vor susţine duminică examenul de rezidenţiat, pentru a asigura astfel distanţarea fizică impusă în perioada pandemiei de COVID-19.

Comparativ cu anul trecut, numărul candidaţilor pentru domeniul Medicină este aproximativ acelaşi, de 1.088, faţă de 1.087, în timp ce pentru domeniul Farmacie a crescut de trei ori – 360 faţă de 127, iar pentru Medicină Dentară, de două ori: 668 faţă de 314.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual, am avut grijă ca acest concurs, extrem de important pentru absolvenţii noştri, să se desfăşoare în condiţii de confort şi siguranţă optime. Mă refer atât la măsurile igienico-sanitare pentru protejarea candidaţilor şi a personalului implicat în organizare, cât şi alocarea unui număr de 67 de amfiteatre şi săli de concurs pentru a asigura distanţarea fizică. Aş vrea să mulţumesc rectorilor de la UAIC, TUIASI şi USAMV care ne-au ajutat şi de această dată cu punerea la dispoziţie a spaţiilor necesare pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

UMF „Carol Davila” a urcat 200 de poziții în Top 500 Shanghai

Absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie din ţară vor susţine duminică concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul este organizat de Ministerul Sănătăţii în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 7.061 locuri şi posturi, cu peste 2.300 mai multe faţă de anul trecut: 4.518 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, câte 1.219 locuri şi posturi pentru medicină dentară şi farmacie şi 105 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI.

Vezi și Casoteca.ro/magazin

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here