UMF „Carol Davila” a urcat 200 de poziții în Top 500 Shanghai

1
UMF ”Carol Davila”
UMF ”Carol Davila”

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a urcat anul acesta 200 de locuri în TOP 500 Shanghai, pe domeniul ”Medical Sciences”, fiind cotată între pozițiile 201-300, în contextul în care, în 2018, TOP 500 Shanghai a cotat Universitatea între pozițiile 401-500. TOP 500 Shanghai este unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelență – de educație și de cercetare – folosiți în analiză.

Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o Universitatea noastră în acest prestigios TOP internațional , în decurs de numai un an, demonstrează încă o dată că misiunea noastră academică își continuă ferm traiectoria spre tot ceea ce putem numi performanță la cel mai înalt nivel”, a declarat Acad. Ioanel Sinescu, Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Citește și Google deține primul computer cuantic, cel mai puternic supercalculator

La rândul său, Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, Prorector cu probleme de cercetare științifică din cadrul UMF ”Carol Davila” a precizat că “ această poziționare a Universității noastre este cu atât mai meritorie cu cât, în acest Top, peste 99% dintre universități sunt pluridisciplinare. Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” este printre puținele universități din acest TOP dedicate doar domeniului medical, în condițiile în care în întreaga lume, activează aproximativ 27.000 de universități”.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here