Greutatea copiilor poate fi influențată de consumul energetic al creierului

1

Un nou studiu arată că variațiile necesarului de energie pentru funcționarea creierului pot influența greutatea copiilor.  

Creșterea în greutate intervine când cantitatea de energie consumată prin activitate este mai mică decât cantitatea de energie obținută prin hrană. Informația aceasta a devenit cunoaștere comună, însă mai puțin cunoscut este faptul că în perioada copilăriei, jumătate din cantitatea de energie asimilată este consumată de funcționarea creierului, conform Science Daily.

Într-un articol publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, Christopher Kuzawa de la Universitatea Northwestern și Clancy Blair de la New York University School of Medicine au teoretizat că variațiile necesarului energetic al creierului în perioada copilăriei pot influența creșterea în greutate.

La vârsta de 5 ani, creierul consumă aproximativ jumătate din energia asimilată

„Atunci când copiii au vârsta de 5 ani, creierul lor folosește aproximativ jumătate din energia pe care o asimilează. Și, totuși, nu știm cum variază acest consum între copii”, au scris autorii în articol.

„Un scop major al lucrării noastre este să atragem atenția asupra acestui vid informațional și sperăm că cercetătorii vor fi încurajați să efectueze aceste măsurători în cadrul viitoarelor studii legate de dezvoltarea copiilor, mai ales în cazul studiilor care se concentrează asupra luării în greutate și a riscului de obezitate”, au explicat aceștia.

Citește și Deficiențe de dezvoltare la copii, cum le descoperim și ce soluții există

Autorii subliniază faptul că este important ca oamenii de știință să identifice dacă și în ce măsură, programele educaționale concepute să încurajeze dezvoltarea cerebrală a copiilor, au o influență asupra consumului de energie al creierului.

un comentariu

  1. […] Un nou studiu arată că variațiile necesarului de energie pentru funcționarea creierului pot influența greutatea copiilor.   Creșterea în greutate intervine când cantitatea de energie consumată prin activitate este mai mică decât cantitatea de energie obținută prin hrană. Informația aceasta a devenit cunoaștere comună, însă… Cititi mai multe aici: Greutatea copiilor poate fi influențată de consumul energetic al creierului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here