Germania: Numărul copiilor cu miopie ar putea creşte din cauza pandemiei de COVID-19

3
Foto: editiadedimineata.ro

Oftalmologii germani preconizează că numărul copiilor cu miopie va creşte ca urmare a pandemiei de coronavirus, relatează duminică dpa.

Cu un timp liber limitat în aer liber şi mai mult timp impus acasă din cauza carantinei sau a închiderii şcolilor, oftalmologii se aşteaptă la o creştere a numărului copiilor care dezvoltă miopie.

„Este de aşteptat ca numărul copiilor cu miopie să crească în pandemie din cauza petrecerii excesive a timpului în faţa ecranelor telefoanelor mobile şi a tabletelor de la o distanţă redusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Oftalmologilor (BVA), Ludger Wollring.

Vezi și Gradul de vaccinare a personalului din învăţământ, peste 70%; avem un număr important de şcoli cu 100%

„Nu avem date în acest sens, însă studiile anterioare sugerează acest efect”, a mai spus el.

Pentru a preveni miopia la copii, lumina zilei este un factor important, a spus Ludger Wollring. Chiar şi lumina slabă a zilei este mai bună decât lumina artificială, a subliniat el.

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

3 comentarii

  1. […] Oftalmologii germani preconizează că numărul copiilor cu miopie va creşte ca urmare a pandemiei de coronavirus, relatează duminică dpa. Cu un timp liber limitat în aer liber şi mai mult timp impus acasă din cauza carantinei sau a închiderii şcolilor, oftalmologii se aşteaptă la o… Cititi mai multe aici: Germania: Numărul copiilor cu miopie ar putea creşte din cauza pandemiei de COVID-19 […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here