Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată din nou. Află care este noua dată

1
Ministerul Educației anunță că a fost amânată Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a pentru zilele de 12 și 13 iunie, potrivit unui anunț de presă. Este a doua oară când calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a VI-a este amânat.
Inițial examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate pentru 30 și 31 mai din cauza declanșării grevei naționale pe 22 mai. Anunțul ministerului Educației privind amânarea Evaluării Naționale vine după ce sindicatul din Învăţământul Preuniversitar “Prof.Ion Neacşu” Buzău, a precizat luni, că profesorii afiliați nu participă la Evaluare pentru că se deplasează la București pentru marșul de la Guvern spre Cotroceni.
  • Președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a precizat azi la Digi 24: “În momentul de față vorbim de amânarea examenelor” în contextul grevei prelungite din educație și “rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”.

“A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023. Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii“, potrivit ministerului Educației.

Inițial, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, apoi, din cauza grevei generale pornite pe 22 mai au fost amânate pentru 30 și 31 mai. Pe 30 mai este anunțat un nou marș al profesorilor în Capitală.

Anunțul Ministerului vine după ce Sindicatul Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof.Ion Neacşu” Buzău a anunţat luni că profesorii afiliaţi nu se vor afla la catedre cu ocazia Evaluării Naţionale de la clasa a VI-a reprogramată în perioada 30 şi 31 mai din cauza grevei generale care.

Citește și: Greva generală din Educaţie continuă

“Suntem în grevă, sigur mâine ne vom deplasa la Bucureşti. Faţă de săptămâna trecută, de la debutul grevei generale, nu sunt schimbări semnificative în ceea ce priveşte numărul de sindicalişti care participă la protest. A apărut o modificare legislativă care, spre deosebire de prevederile precedente, întrerupe vechimea în Învăţământ în condiţiile în care intri în grevă. Vor fi probabil cei care au susţinut grade didactice şi ar fi obligaţi prin asta să amâne cu un an de zile, între cei care vor ceda. Deocamdată, oamenii sigur sunt speriaţi, dar greva continuă”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof.Ion Neacşu” Buzău, Ion Dobre.

Amintim, peste 15.000 de profesori au protestat joi, în fața Palatului Victoria, pentru majorarea salariilor. Mitingul de amploare face parte din prima grevă generală a profesorilor din România ultimilor 18 ani. Creșterile salariale ale profesorilor cerute de aceștia nu sunt prevăzute în oferta Guvernului, ci doar carduri de sprijin, potrivit unui document al sindicatelor trimis în teritoriu.

De precizat, Evaluarea Națională pentru clasele a II-a și a IV-a au avut loc pentru că erau programate înainte de greva generală din 22 mai.

Sursa: Edupedu.ro

un comentariu

  1. […] Ministerul Educației anunță că a fost amânată Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a pentru zilele de 12 și 13 iunie, potrivit unui anunț de presă. Este a doua oară când calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a VI-a este amânat. Inițial examenele ar fi trebuit să se desfășoare… Cititi mai multe aici: Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată din nou. Află care este noua dată […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here