Elon Musk vrea să vândă tot pentru a construi un oraș pe Marte

Voi merge în spațiu în 2 sau 3 ani, spune Musk

1

Într-un interviu acordat jurnalistului german Mathias Döpfner şi publicat de cotidianul italian „La Repubblica”, Elon Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume după Jeff Bezos, explică culisele vânzării proprietăților sale. Scopul este de a crea un oraș pe Marte și de a ne transforma într-o specie multiplanetară.

 

„Cred că este important ca omenirea să evolueze într-o civilizație spațială, o specie multiplanetară. Avem nevoie de resurse enorme pentru a construi un oraș pe Marte. Vreau să pot contribui cât mai mult și aș vrea să fie clar că vorbesc foarte serios”, a anunţat antreprenorul Elon Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume după directorul Amazon Jeff Bezos.

Citește și Elon Musk: în doar cinci ani limbajul uman ar putea deveni perimat

Într-un interviu acordat jurnalistului german Mathias Döpfner şi publicat de cotidianul italian „La Repubblica”, excentricul patron al companiilor Tesla și SpaceX dezvăluie motivul pentru care își vinde proprietățile. „În urmă cu două luni mi-am vândut reședința principală din Los Angeles. Acum aparține unui chinez. Iar acum vindem mai multe case. E foarte probabil ca în afara acţiunilor companiei să nu-mi mai păstrez nicio proprietate de valoare. Am nevoie de o casă doar atunci când sunt cu copiii mei. Iar atunci, pot închiria una”, explică Musk.

Antreprenorul american care s-a vindecat de Covid, a obţinut recent două mari succese: lansarea istorică a navei spaţiale americane cu echipaj uman Crew Dragon, și imensa creștere a companiei Tesla, care numai în China a vândut în noiembrie 21.604 de maşini, poziţionându-se pe locul trei în clasamentul producătorilor de vehicule electrice.

„Tot ceea vreau este să dețin acțiunile Tesla și SpaceX. Dacă vor merge prost, atunci şi eu, ca om, voi eşua”. Primul om pe Marte „îl vom vedea probabil peste 6 ani, dar poate chiar peste 4. Voi merge în spațiu în 2 sau 3 ani, cred”, spune Musk. Obiectivul este cel de a „ne transforma într-o specie multi-planetară și o civilizație spațială. Este vorba de a trăi în întregul sistem solar și de a ajunge la alte sisteme stelare. Un viitor incitant. La un moment dat soarele va crește în dimensiune și oceanele se vor evapora. Ar fi mai bine să facem ceva acum, însă probabil avem la dispoziţie o perioadă limitată de timp. Marte nu va fi o stațiune de vacanță de lux”, conchide Musk.

Citește și Casoteca.ro – magazin

Cum arată Marte

Compoziție atmosferică:

95,97% dioxid de carbon
1,93% argon
1,89% azot
0,146% oxigen
0,0557% monoxid de carbon
0,0210% vapori de apă
0,0100% oxizi de azot

Climă

Dintre toate planetele Sistemului Solar, anotimpurile de pe Marte sunt cele mai asemănătoare cu cele de pe Terra, datorită înclinării similare a axei de rotație a ambelor planete pe planul orbitei. Lungimile anotimpurilor marțiene sunt de aproximativ două ori mai mari decât cele ale Pământului, deoarece distanța mai mare a lui Marte față de Soare face ca anul marțian să aibă o durată echivalentă cu aproximativ doi ani pe Pământ.

Temperatura suprafeței de pe Marte variază de la valori minime de aproximativ -143 °C (iarna la calotele glaciare) până la maxime de până la 35 °C (vara la ecuator).

Marte are cele mai mari furtuni de praf din Sistemul Solar, atingând viteze de peste 160 km/h. Acestea pot varia de la o furtună pe o suprafață mică, până la furtuni gigantice care acoperă întreaga planetă. Furtunile globale tind să apară atunci când Marte este cel mai aproape de Soare și crește temperatura.

Furtunile de nisip sunt un fenomen foarte periculos în contextul viitoarelor zboruri către Marte. Suprafața planetei devine opacă la razele soarelui și totul este acoperit cu un strat de praf fin. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra dispozitivelor mecanice și electronice care operează pe planetă, inclusiv a panourilor solare, ale căror performanțe vor scădea semnificativ.

Aceste ipoteze au fost confirmate în timpul furtunii globale de praf din 2007, după care s-a observat o scădere semnificativă a energiei generate de panourile solare instalate la bordul roverului Oportunity .

un comentariu

  1. Cum nu da prea multe informatii, mi-e greu sa inteleg ce vrea el cu „Vând totul pentru a CREA un oraș pe Marte. Vorbesc serios”.
    Planta Marte:
    „Există investigații în curs de desfășurare care evaluează potențialul de locuibilitate din trecut al lui Marte, precum și posibilitatea existenței vieții. Sunt planificate viitoare misiuni de astrobiologie, inclusiv roverele Perseverance și Rosalind Franklin. Apa lichidă nu poate exista pe suprafața planetei Marte din cauza presiunii atmosferice scăzute, care este mai mică de 1% din presiunea atmosferică pe Terra, cu excepția unor mici creșteri pentru perioade scurte. Cele două calote glaciare polare par a fi făcute în mare parte din apă. Volumul de apă din calota glaciară a Polului Sud, dacă este topită, ar fi suficient pentru a acoperi întreaga suprafață planetară până la o adâncime de 11 metri.
    În noiembrie 2016, NASA a raportat găsirea unei cantități mari de gheață subterană în regiunea Utopia Planitia de pe Marte. Se estimează că volumul de apă detectat este echivalent cu volumul de apă din Lacul Superior.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here