Doar ore de dimineață pentru elevii din învățământul primar, clasele a VIII-a și a XII-a

0

Până vor afla cu toții cum și de la ce oră vor învăța, elevii din învățământul primar, clasele a VIII-a și a XII-a, adică anii terminali, au o certitudine: vor avea cursuri doar dimineața. Ministerul Sănătății a emis un ordin cu precizări suplimentare legate de anul școlar. Pe de altă parte, șeful ISU, Raed Arafat, a explicat că deschiderea școlilor nu reprezintă un risc major pentru copii, ci mai degrabă pentru adulții cu care aceștia vin în contact, mai ales cei vârstnici. Raed Arafat a atras atenția că anul acesta vaccinarea antigripală este esențială, pentru a evita suprapunerea bolilor.

Din toamnă, toți elevii din clasele terminale și din învățământul primar vor învăța dimineața. Directorii școlilor aglomerate sunt cei care trebui să găsească soluții pentru a respecta noua reglementare, dar și regulile de distanțare impuse de pandemie.

Ordinului ministerului sănătății stabileşte explicit şi că ghiozdanul nu trebuie să depăşească 10 la sută din greutatea copilului. În plus, tezele și lucrările de control nu se vor mai da lunea și vinerea.

Rafila despre noul an școlar: “Trebuie măsuri flexibile, nu există două şcoli la fel”

Specialiștii spun că sunt măsuri care îi vor proteja pe copii. Anul școlar va fi oricum mai dificil decât de obicei, atât pentru elevi, cât și pentru familiile lor.

Ordinul ministerului sănătății mai prevede că în învățământul primar vor fi cel mult 4 ore pe zi, în cel gimnazial, 5 iar la liceu maximum 6 ore pe zi.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here