Cum s-a copiat la Bacalaureat 2022: aparat care imită culoarea pielii, cu cartelă SIM, cu cască și fără telefon

2
aparat de copiat la Bacalaureat 2022

12 elevi au fost eliminați de la primele două probe scrise ale Bacalaureatului, în Alba. Opt au fost excluși la proba de Limba Română, iar patru la cea obligatorie a profilului. Toți au fost susprinși cu instrumente de copiat.

 

Este vorba despre un aparat de mici dimensiuni cu cască de ureche care imită culoarea pielii, cu cartelă SIM, ce poate fi folosit fără telefon, fire sau Bluetooth.

Preşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat Alba, Dan Cherecheş, inspector general adjunct IŞJ Alba, a declarat că intenţionează să facă plângere penală în cazul tentativelor de fraudă descoperite.

Vezi și Bacalaureat 2022! Ce subiecte au picat la Matematica si Istorie

Măsura este menită să descurajeze aceste tentative de fraudă la examen, în condiţiile în care majoritatea candidaţilor manifestă o atitudine corectă şi respectă regulile, susţine reprezentantul IŞJ Alba.

Potrivit acestuia, ar exista suspiciuni că nu este vorba despre cazuri izolate, ci ar exista o grupare care s-ar ocupa de înlesnirea surselor şi mijloacelor de copiere la examen. Elevii excluși provin de la centre de susținere a exemanului din Blaj, Abrud şi Câmpeni.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here